Honden aan de lijn
Uitgegeven op 10-05-2021 om 20:42  |  link  |  bewaar  |  print

Het weidevogelseizoen is hoorbaar vanaf de dijk!

WIERINGEN - Heeft u ze al gehoord? In de weilanden langs de Normer- en Marskerdijk zijn er al jaren tientallen grutto's, kieviten, tureluurs en scholeksters te zien en te horen. Vanaf de weg en de dijk zijn ze met blote oog te zien. Houd honden aan de lijn om verstoring te voorkomen.

Honden aan de lijn, minder verstoring
Door de Coronatijd, waar we nu inzitten, zijn er ook meer mensen gaan wandelen in deze gebieden. Helaas is daardoor ook de onrust door het aantal toeristen met loslopende honden gegroeid langs de Waddendijk. Weidevogels hebben juist rust en openheid nodig om rustig hun jongen groot te brengen. Loslopende honden in weilanden en langs de dijk maakt het broedsucces zo goed als onmogelijk.Daarom zijn er door de gemeente Hollands Kroon en de ANV Hollands Noorden borden geplaatst om mensen erop te wijzen dat honden aan de lijn moeten. Zeker als we toch al weten dat bijna elke hond niet te houden is als deze een haas in het land ziet lopen.

Gemeente Hollands Kroon en ANV Hollands Noorden, hopen dat door dit bericht mensen zich meer bewust worden van het gevaar of overlast van loslopende honden op het platteland, langs de Waddendijk en in het bijzonder voor het gedeelte Normer-en Marskerpolder.

Doodgeboren kalveren door poep van honden
Nog een reden waarom honden niet in graslanden welkom zijn, is dat ze drager kunnen zijn van de parasiet neospora. Uw hond kan gezond lijken en heeft er ook geen last van maar kan wel drager van de parasiet zijn en de parasiet overbrengen via zijn poep in het gras. Het gras dat daar gemaaid wordt is eten voor de koeien, zo kan het vee met de parasiet besmet worden. Wanneer een koe hiermee besmet wordt kan dit leiden tot doodgeboren kalveren. In het ergste geval moet het besmette vee geruimd worden. Daarom zijn honden óók verboden, in land waar op dat moment géén vee loopt. Houdt uw hond dus alstublieft aan de lijn.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Renault Clio 1.2 5drs Authentique
€ 5.245,-

Te koop BMW Cabrio 323Ci Executive Youngtimer
€ 7.950,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Jan over de kop - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...