Ontmoetingsruimte van Winkelmadepark is opgeleverd
Uitgegeven op 30-10-2020 om 12:55  |  link  |  bewaar  |  print

WINKEL - Het concept 'samen wonen, samen leven' is wat de nieuwe bewoners van het Winkelmadepark aanspreekt. De ontmoetingsruimte is inmiddels opgeleverd en kan binnenkort in gebruik genomen worden door de bewoners.


Uit handen van directeur-bestuurder Stefan van Schaik ontving Eric Lugtmeijer, voorzitter van de Vereniging van Bewoners, een aantal kookschorten en een receptenboek

Bewoners verenigd
Alle bewoners die op het park wonen zijn lid van de Vereniging van Bewoners Winkelmadepark. De Vereniging van Bewoners is er voor en door de bewoners. De nieuwe ontmoetingsruimte wordt het kloppend hart van het park, hier kunnen bewoners elkaar treffen en in de toekomst gezamenlijk activiteiten organiseren.

De huiskamer van het Winkelmadepark
"Het maakt niet uit wat je achtergrond of leeftijd is. Iedereen kan in de ontmoetingsruimte ontspannen, ontmoeten, koken of de handen uit de mouwen te steken. Een gezellige kop koffie, een praatje, een cursus, spelletjesavond of kookworkshop, alles is mogelijk", aldus Eric Lugtmeijer, voorzitter van de Vereniging van Bewoners. Lugtmeijer is ervan overtuigd dat de ontmoetingsruimte de gezelligste huiskamer wordt van het Winkelmadepark. "Als je van te voren het idee achter het Winkelmadepark zou presenteren, dan zouden mensen sceptisch kunnen zijn. Uit de reacties blijkt het tegenovergestelde. De behoefte aan saamhorigheid is heel groot, zeker in deze tijd."

Recept voor saamhorigheid
Uit handen van directeur-bestuurder Stefan van Schaik ontving Lugtmeijer een aantal kookschorten en een receptenboek. "Samen koken en met elkaar van het resultaat genieten, dat verbindt altijd. We hopen dat de favoriete recepten van ons Buurtteam een mooie aanzet zijn om het Winkelmade-kookboek uit te breiden met recepten van de bewoners zelf", aldus Van Schaik.

Een inclusieve gemeenschap
Wooncompagnie wil met het Winkelmadepark meer inclusieve complexen en wijken stimuleren, met sociale cohesie en een actieve deelname aan de samenleving. Iedereen hoort erbij ongeacht leeftijd, geslacht, afkomst of een eventuele beperking. Van Schaik: "We hopen dat dit woonconcept een voorbeeld zal zijn en anderen zal inspireren."
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Dit jaar geen vuurwerk tijdens de jaarwisseling
Goed idee. Geen lawaai, stank en rotzooi op straat.
Slecht idee. Dan wordt alles illegaal, dus veel meer gevaar en leed
Maakt mij niets uit.
Veilig en verantwoord legaal vuurwerk kan toch prima.
  
Occasions
Toyota Verso 1.8 Business Plus
€ 9.750,-

Toyota Yaris 1.0 VVTi Linea Terra
€ 3.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Marskedijk 1981 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...