Joep zoekt een rustig onderkomen
Uitgegeven op 26-10-2020 om 11:17  |  link  |  bewaar  |  print

DEN HELDER - Joep is een prachtige rood witte kater, gecastreerd, met geboortedatum: 30-05-2014. De reden van zijn komst in het asiel is waarschijnlijk veelzijdig en had te maken met de andere katten in huis, een verhuizing, een drukke woonomgeving enzovoorts. Maar laten we bij het begin beginnen...

Als katje van 15 weken leeftijd in huis gekomen, hij kwam als nummer 3 bij nog 2 katjes. De eerste kennismaking was heel spannend maar het leek toch best goed te gaan. Om privé redenen moest er in 2018 verhuisd worden, met de katten naar een kleinere woning. Wel met tuin, in een druk katten (en honden) rijk buurtje. Joep liet duidelijk merken het allemaal heel spannend te vinden. Een poosje daarna merkte de eigenaar op dat er plasjes niet in de kattenbak lagen, oeps. Eerst maar eens uitsluiten wie de boosdoener is, dat bleek Joep te zijn. Weer een poosje later werd een medische reden zichtbaar, blaasgruis en ondanks katheterisatie raakte hij toch verstopt en bleek amputatie van de penis noodzakelijk. Plus dieetvoeding Royal Canin S/O. Mooi dat hij nu geen vrijwel geen kans meer maakt om verstopt te raken maar Joeps problemen waren natuurlijk niet opgelost. De drukte, de andere katten zowel binnen als buiten, langslopende honden die ook weleens in de tuin kwamen...In overleg is gekozen voor herplaatsing, in het belang van de kat en de 2 andere katten want die werden ook niet echt blij van de situatie. Met voorbedachte redenen hebben we Joep iets langer in het asiel gehouden, eerst maar eens wennen in de open kattenkamer en zien hoe het gaat met het plasgedrag. Het klopt dat hij er niets aan vindt, de andere katten niet, het blaffen van de honden wat je hoort niet, telkens andere mensen niet. Nee hij trekt zich terug hoog op de krabpaal maar plassen doet hij keurig op de kattenbak, niets op aan te merken. Natuurlijk wel inclusief dieetvoeding, voorschrift is voorschrift.

Voor Joep zijn we op zoek naar een rustig onderkomen zonder andere huisdieren en sorry, ook zonder kinderen. Een tuin waar hij niet belaagd wordt door soortgenoten wordt zeer op prijs gesteld want hij vindt het heerlijk om in het zonnetje te zitten en te dromen dat hij woest vliegjes vangt. Bent u op het puntje van uw stoel gaan zitten want helemaal uw kat? Kom kennismaken; u bent welkom, alleen op afspraak met Dierentehuis 't Schuthok!
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Dit jaar geen vuurwerk tijdens de jaarwisseling
Goed idee. Geen lawaai, stank en rotzooi op straat.
Slecht idee. Dan wordt alles illegaal, dus veel meer gevaar en leed
Maakt mij niets uit.
Veilig en verantwoord legaal vuurwerk kan toch prima.
  
Occasions
Te koop Kia Picanto 1.0 CVVT BusinessLine 2014
€ 7.990,-

Toyota Aygo 1.0 5drs X-play
€ ,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Kobus Smit - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...