Originele verftechnieken voor op de muur
Uitgegeven op 26-05-2020 om 19:40  |  link  |  bewaar  |  print

De gemiddelde Nederlander verft een muur het liefst zo strak mogelijk. Dit wordt gedaan met behulp van een verfroller of kwast. Indien je er voldoende tijd en aandacht aan besteedt, zorgt dit voor een strak eindresultaat. Wil je wel eens iets anders dan een effen muur? Kies er dan voor om de verf met behulp van een speciale techniek aan te brengen op de muur. Ben je niet bekend met speciale verftechnieken? Wij zetten er een aantal op een rijtje.

Verf met behulp van de sponstechniek
Wil je een steenachtige uitstraling aan jouw muur geven? Dan is de sponstechniek een verftechniek die hier uitermate geschikt voor is. Bij deze techniek moet je wel twee soorten verf hebben, namelijk een lichte en donkere variant. Doop de spons eerst voorzichtig in de lichte verf en breng dit op de muur aan. Vervolgens doe je hetzelfde bij de donkere verf. Wacht hiermee niet tot de verf droog is, maar doe dit als alles nog nat is. Zo ontstaat er een geleidelijke overgang tussen licht en donker.Breng sjablonen aan op de muur
Naast de sponstechniek kun je ook sjablonen op jouw muur verven. Dit doe je natuurlijk niet uit de losse hand, want zodoende wordt het een rommeltje. Gebruik voor deze techniek daarom ook altijd sjablonen. Dit kunnen bijvoorbeeld patronen zijn van allerlei figuren. Bevestig een sjabloon altijd met tape op de muur en zorg dat hij recht zit. Vervolgens kun je er met een kwast overheen gaan om het gewenste patroon op de muur te schilderen. Bij een breed sjabloon kun je ook een roller gebruiken.

Koop de juiste verf
Voordat je één van de twee bovenstaande technieken kunt gebruiken, dien je natuurlijk wel de juiste verf te hebben. Hiervoor kun je naar de bouwmarkt in de buurt gaan, maar je kunt ook de benodigde verf online kopen. Hierdoor bespaar je tijd en geld, de kosten online zijn doorgaans namelijk voordeliger.
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Winter op De Haukes - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...