In Memoriam, Cees Overtoom
Uitgegeven op 21-05-2020 om 02:19  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Het bericht kwam wel even binnen bij de Wieringers. Cees Overtoom is overleden. De mensen die hem gekend hebben stonden even stil. Cees was een begrip, een houvast in de samenleving, kastelein tegen wil en dank. In het begin dus, Ans wilde graag een café, Cees hield het er 33 jaar in vol. Met 'Up's and downs', gelukkig ging het goed, hij bouwde er een mooi bedrijf van.


Dan kom je uit Heerhugowaard en koop je met steun van je baas een kroeg in Hippolytushoef, zo rond 1974, uiteindelijk liet hij een prachtig bedrijf achter. Cees was de animator achter de Hippo Feesten. In de jaren tachtig organiseerde hij samen met ondernemers uit de zakenclub de zomerspelen rondom de kerk. Solex-races, wildwaterbanen, Vliegende Hollander wedstrijden, zeephellingen, niets was te gek. Carnaval? We gaan ervoor. En het lukte, groot feest in Hippo. Cees leefde voor en in zijn nering. Niks voor hem zelf, alles ging in de zaak. En ondertussen altijd binnen in de zakenclub verbinden. Een man met het hart op de goede plaats. 'Als iedereen het leuk vindt verkoop ik misschien wel een pilsje extra!' Maar de kosten gingen altijd voor de baat uit, Cees durfde.


Voor zijn inzet voor de burgerij was het eigenlijk wel logisch dat hij gedecoreerd werd in 'Lid in de Orde van Oranje Nassau'. Dit deed hem toen wel wat, logisch, niet iedereen valt deze eer ten beurt. Het was geen man van 'veel poes-pas', maar dit vond hij wel een hele grote eer, dit deed hem iets, terecht.


Henk-Jan, ooit werknemer bij Cees als D-J, maakte deze foto van Cees tijdens de sloop van Hotel De Haan in de Hoofdstraat in Hippo. Ja zei Cees, zo kan het ook aflopen. Pas na het vertrek uit zijn zaak ging Cees de dingen doen die hij mooi vond. Op vakantie naar Canada, Bridgen, klaverjassen, een mooie Mercedes bus gekocht en zo goed als het kon genieten van het leven samen met vriendin Ton. We zullen hem missen. Cees was een prima kastelein, een lief mens en bovenal een goed zakenman!

Mocht er ooit nog een horecabedrijf gevestigd gaan worden op Kerkplein 1 dan zal de oudere garde zeggen: 'We gaan naar Overtoom!'

Wij plaatsen dit bericht ook op onze Facebookpagina. Als jij een mooi anekdote weet over Cees, schroom niet en plaats deze, er zijn veel mooie momenten om op terug te kijken.

Dinsdag 26 mei nemen wij afscheid, een erehaag langs de Noorderlaan om 10:00 uur, een laatste groet aan Cees Overtoom, een beste Wieringer ondernemer.
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Jan Doves - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...