Stille week
Uitgegeven op 18-03-2018 om 17:41  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - De week voorafgaand aan Pasen wordt ook wel 'Goede Week' of 'Stille Week' genoemd. In deze week zijn in verschillende kerken vespers en vieringen.

In de r.k.-kerk vinden vespers plaats, die zijn voorbereid door een oecumenische werkgroep. Leidend thema hierbij is: “Hoe word je eens mens van geloof?”
Voorgangers zijn op maandag 26 maart Peter Glim, op dinsdag 27 maart dominee Tjalling Kindt en op woensdag 28 maart Ignas Tilma. De vespers beginnen om 19:00 uur.

Donderdag 29 maart vindt een avondmaal-viering plaats in de Hippolytuskerk met als thema
'Het mysterie vieren'.
Voorganger: ds. Tjalling Kindt. Het orgel wordt bespeeld door Ralph Hania. Aanvang: 19:00 uur.

Op Goede vrijdag, 30 maart is er een oecumenische viering in de Hippolytuskerk.
De zeven kruiswoorden die Jezus uitsprak zullen in deze dienst centraal staan.
Hierbij zingt het Oeverse koor o.l.v. Jos Glim en klinken hedendaagse teksten. Het orgel wordt bespeeld door Fedde Andela. De aanvang is 19:00 uur.

Op Eerste Paasdag, zondag 1 april, begint de inloop van de viering om 9:30 uur met koffie/thee/limonade en iets lekkers waarna de Paasviering omstreeks 9:45 uur verder gaat. Voorganger hierbij is mevr. Anke van Putten-Knol. De dienst wordt ondersteund door een trio van Apollo: Suzan van Veen: fluit, Ted Moelker: trompet, Margriet Kaandorp: hoorn/saxofoon. Kors Jan Snoeij zal de vleugel bespelen met zelf gearrangeerde liederen. Na de overweging zullen de muzikanten 'The Rose van Amanda McBroom' spelen.
De Zwerfkeitjes, de jonge kinderen, met hun leiding hebben ook hun aandeel in de Paasviering. Tijdens het lied 'Licht dat terug komt' brengen zij nieuwe Paaskaarsen binnen. Daarna gaan zij naar boven waar zij worden voorgelezen uit het prentenboek 'Plant bloeit op' van Gerard van Midden en Hilde Vervloet. Natuurlijk wordt er een mooi paaswerkje gemaakt dat later aan de gemeente getoond zal worden. Dan zal ook het prentenboek met de prachtige platen verschijnen op de beamer.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
te koop VW polo 1.4 comfortline bouwjaar 2010
€ 5.650,-

Kia Sorento 2.4 XTRa
€ 9.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Erepoort van Zeegras - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...