Maedilon wint ruim van Targos Bevo
Uitgegeven op 20-09-2015 om 22:44  |  link  |  bewaar  |  print

’T VELD - Bij de eerste thuiswedstrijd deden de meiden van trainer/coach Betty Plasmeyer meteen aan klantenbinding. Maedilon /VZV versloeg tegenstander Targos Bevo met groot verschil, 36-20.

Maedilon /VZV kwam geweldig uit de startblokken. Binnen drie minuten had Kim Jimmink het net van de tegenstander al 3 maal weten te vinden. Bevo antwoorde meteen en een minuut later was de achterstand alweer terug gebracht tot 3-2. LInsey Perre bracht de stand op 4-2 en 5-3. Daarna scoorde de trefzekere Lisanne Kolken 3 doelpunten op rij. De laatste uit een loepzuiver aangespeelde break van Monique Wit. Dat bracht de stand op 8-5. Linsey Perre scoorde 9-5 en weer was het Lisanne Kolken, die met twee doelpunten na een kwartier spelen de stand op 11-6 bracht.
Amber Zomerdijk nam de plaats onder de lat over van Monique Wit. Bij de stand 11-7 een fantastische redding van Amber Zomerdijk, gevolgd door een razendsnelle uitbraak over 3 schijven afgerond door steeds beter in de wedstrijd komende Elles Bakker, 12-7. Een break van Albertine Abube en een doelpunt van Lisanne Kolken zorgden voor een comfortabele 14-7 voorsprong. Na dat doelpunt volgde de rentree van de lange tijd geblesseerde Britt Stegers waarna zij haar eerste competitiedoelpunt en de 15-7 aantekende. VZV scoorde nog 5 maal, zodat ruime 20-11 ruststand bereikt werd.

Linsey Perre scoort fenomenaal haar vierde van de vijf doelpunten.(31-16) - foto Patrick Hogervorst

De eerste aanval na rust scoorde Bevo in tweede instantie, na een prima redding, 20-12. VZV nam het heft weer volledig in handen. Selina Bruin scoorde net als Jimmink en Kolken in de eerst helft ook een onvervalste hattrick. Lisanne Kolken, Joyce Hillen en Kim Jimmink en Elles Bakker uit een strafworp zorgden voor 27-14.
Halverwege de tweede helft was de tussenstand door weer Elles Bakker en Joyce Hillen 29-15. Targos Bevo wist VZV weinig weerstand meer te bieden. Met Amber Zomerdijk in het doel, die de goed keepende Monique Wit afloste, werd het scoren voortgezet. Elles Bakker en Linsy Perre met een prachtig doelpunt vergrootten de voorsprong naar 31-16.
Een ongelukkige beweging van een Bevo speelster zorgde voor een behoorlijk oponthoud.
Na de onderbreking hetzelfde spelbeeld en VZV leek via Britt Stegers de score op te voeren. De enorme pegel was niet te volgen en leek in het net te zijn geploft, maar ging net naast en de uitstekend fluitende scheidsrechters Klompers & Stobbe annuleerden terecht deze zeker lijkende treffer.
VZV ging door tegen het moegestreden Bevo, Linsey Perre met een schitterende lob van Dymphie Keesom en 3 doelpunten van herstelde Britt Stegers.
Het laatste doelpunt werd nog gescoord door Targos Bevo uit Panningen, eindstand 36-20.

Zondag 20 september speelt Maedilon/ VZV de uitwedstrijd tegen Borhave DS1.
Er wordt voor deze wedstrijd en mogelijk bij alle uitwedstrijden een bus geregeld, en gezien de belangstelling zou dat mogelijk kunnen zijn.
Aanmelden voor de bus kan bij leny@jimminkkolhorn.nl of robastrid.stegers@quicknet.nl of per telefoon.

Doelpunten: Elles Bakker 7, Lisanne Kolken 7,Linsey Perre 5, Britt Stegers 4, Kim Jimmink 4, Joyce Hillen 3, Selina Bruin 3, Dympie Keesom 2, Albertine Abube 1.