Wiron vecht zich langs ZDH, 2-0
Uitgegeven op 06-04-2015 om 17:58  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - De wedstrijd tegen ZDH was cruciaal voor Wiron. Het Oeverse team stond sinds zaterdag op de laatste plaats met even veel punten als ZDH. Wiron moest dus winnen om in de race te blijven tegen rechtstreekse degradatie. Dankzij twee doelpunten van Stefan Veldhuis in de tweede helft slaagde de ploeg daar in, 2-0.


Foto's Reijer Zwart)

De wedstrijd van Wiron tegen de Texelaars was van meet af aan een degradatieduel. Beide teams streden voor de overwinning, maar het vertoonde spel was matig. Wiron miste maar liefst zes basisspelers en het hobbelige veld werkte ook al niet mee. De spanning vergoedde veel. De aanvallen van beide leftallen leidden sporadisch tot kansen. Bob Schuiling was dicht bij de openingstreffer voor Wiron. Hij kreeg een kans voor open doel, maar schoot de bal ruim naast. Aan de andere kant was ZDH dicht bij een doelpunt vanuit een hoekschop. Na enkele benauwde ogenblikken voor het Wiron doel ging de bal tot opluchting van het thuispubliek over.


Stefan Veldhuis (11) heeft gescoord

Wiron had in de tweede helft een droomstart. Roy Kort gaf een diepe bal naar voren. Die werd doorgekopt naar Stefan Veldhuis. Keeper Daniel Kort verkeek zich op de inzet van de spits en de thuisclub kwam in de eerste de beste minuut op voorsprong, 1-0. Vanaf dat moment kreeg Wiron de overhand, maar verzuimde om de voorsprong te vergroten. Een schot van Kelvin Muller ging net naast. Een nieuwe kans ontstond toen Richard Hegeman net buiten het strafschopgebied onderuit werd gehaald. Hij nam zelf de vrije trap, maar dit keer ging de bal over. Stefan Veldhuis, de beste man bij Wiron, zag een voorzet vanaf de achterlijn door een verdediger van ZDH onderschept worden. Een minuut of tien voor het einde slaagde Wiron er eindelijk in om de wedstrijd te beslissen. Opnieuw werd de snelheid van Stefan Veldhuis uitgebuit. Hij zocht de ruimte en stond net niet buitenspel, toen hij op snelheid werd aangespeeld. Vervolgens maakte hij het karwei koel af, 2-0.
Wiron kwam na het tweede doelpunt nauwelijks meer in problemen en kon de wedstrijd met een gerust hart uitspelen.

Dankzij de overwinning is Wiron verlost van de laatste plaats in de 4e klasse. Met nog vij wedstrijden voor de boeg hoopt de ploeg nu verslost te zijn van het gevaar voor rechtstreekse degradatie.(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Kroonprins - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...