Zwaar bevochten zege koploper Maedilon-VZV
Uitgegeven op 08-02-2015 om 14:35  |  link  |  bewaar  |  print

DEN HELDER - Het eerste damesteam van Maedilon/VZV heeft een zwaarbevochten zege behaald op het wederom verrassend sterk spelende DSO uit Den Helder. DSO wat de eerste competitie wedstrijd VZV in de thuishal ‘t Zijveld een onverwachte en tot dusver enige nederlaag wist toetebrengen.

Hoewel het team van Trainer/coach Betty Plasmeyer al na 12 sec. op een 1-0 voorsprong kwam uit een break-out van Britt Stegers na balverlies van DSO heeft VZV de hele wedstrijd een voorsprong in handen gehad.
Toch bleef het sterk voor de dag komende DSO voor hun laatste kans vechten, de runner-up uit Den Helder gaf zich bepaald niet gewonnen en hield tot het einde uitzicht op meer.
Na een 16-14 ruststand werd de wedstrijd uiteindelijk met 27-25 in het voordeel van de koploper uit ‘t Veld beslecht.
Maedilon/VZV kan zich na enkele jaren waarin het steeds als tweede eindigde, nu toch eindelijk opmaken voor promotie naar de Eerst-divisie.

Dat DSO voor VZV een geduchte tegenstander zou worden zaterdagavond in een volgepakt De Slenk was inmiddels allang duidelijk, het team van Matheu Swikker de achterstand op de trotse koploper bedroeg nog steeds maar 2 punten. VZV ging direct voortvarend van start, DSO mocht aan de clash der giganten beginnen, na balverlies meteen de eerste break van VZV die al na
12 sec door Britt Stegers werd afgerond. In die zelfde eerste minuut leek VZV al na 43 sec. een 2-0 voorsprong te kunnen nemen maar de ook nu weer uitblinkende DSO keepster Nencie Leijnaar stopte de toegekende strafworp van Joyce Hillen op fenomenale wijze. De volgende aanval een strafworp voor DSO die feilloos werd benut 1-1. Er zouden in deze wedstrijd in totaal 14 strafworpen worden toegekend door het overigens goed en consequent leidende scheidsrechters koppel. De eerst vier doelpunten van DSO werden gescoord vanaf de penaltystip.
Waar VZV door doelpunten van Britt Stegers, Lotte Houtenbos, en Kim Jimmink er zeven na 13 min. spelen tegenover stelde 7-4. In de 14 e minuut scoorde DSO hun eerste velddoelpunt.
Na 20 min. hadden Kim Jimmink, Joyce Hille 2x, Albertine Abube en Lotte houtenbos het team van Betty Plasmeyer op een 12- 7 voorsprong gezet, een voordelige marge van vijf doelpunten.
DSO zette nog eens flink aan en met nog 4 min. op de klok hadden ze hun achterstand weer terug gebracht naar 12-13. In die zelfde minuut scoorden Lotte Houtenbos en Albertine Abube op schitterende wijze uit de hoek. Joyce Hillen zorgde met nog een treffer voor de 16-14 ruststand.

In de tweede helft zou dan uiteindelijk de beslissing moeten vallen wie deze vooral spannende en gelijk opgaan de wedstrijd naar zich toe zou trekken. Beide teams waren bereid om tot het uiterst te gaan en de vele toegestroomde supporters van beide clubs een zinderende bloedstollende tweede bedrijf voor te schotelen.
Lisanne Kolken nam in de 4e minuut de eerste treffer voor haar rekening waarna Joyce Hillen, de voortreffelijk spelende Lotte Houtenbos en Kim Jimmink 2x in de 6e + 7e minuut het verschil weer op vijf zette 21-16. En weer kwam DSO met de moed der wanhoop terug in de wedstrijd en hield keepster Monique Wit met twee schitterende reddingen waarvan één strafworp op de been, al kon het tot het uiterste gaande team van Betty Plasmeyer niet verhinderen dat DSO middels een strafworp de aansluitings treffer 23-22 produceerde.
Hierna hield Joyce Hillen in de zinderende slotfase net als woensdag in de gewonnen bekerwedstrijd tegen Aalsmeer het hoofd koel en benutte twee strafworpen en zette VZV in de 25e min. weer op een 26-23 voorsprong. Het werd 3 min. voortijd 26-24 en een sensatie was nog mogelijk DSO ging voor alles of niets, het werd niets Britt Stegers benutte in de laatst minuut nog een strafworp waarna DSO de laatste treffer in deze zinderende en spectaculair verlopen handbalthriller op het scorebord zette.
Eindstand 27-25 in het voordeel van VZV.
Het werd een verdiende zwaarbevochten overwinning voor het team van de succesvolle trainer/coach Betty Plasmeyer wat het fel begeerde kampioenschap alleen bij een wonder nog kan laten glippen. Wellicht lukt het het vorig seizoen gepromoveerde DSO volgend seizoen naar de Eerste divisie door te stoten.
Er volgen nu eerst drie weken voor wat rust en ontspanning waarna de competitie weer wordt hervat om de laatst competitie wedstrijden aftewerken.
Voor Maedilon/VZV staan dan nog vier van de zes als thuiswedstrijd op het programma.

Doelpunten: Joyce Hillen 7, Lotte Houtenbos 6, Britt Stegers 6, Kim Jimmink 4, Lisanne Kolken 2, Albertine Abube 2.

Eerst volgende thuiswedstrijd zaterdag 28 febr. VZV – Olympia Sporthal 't Zijveld aanvang 20.30 uur.

Hierbij de LINK met de foto’s van de handbaltopper in de Tweede Divisie DSO – VZV
genomen door Simon Leijenaar.

LINK naar de FOTO’S
Vreugde en verdriet lagen dicht bij elkaar, met VZV als winnaar in de volgepakte
Sporthal De Slenk.
De emoties liepen hoog op na de wedstrijd. De speelsters vlogen elkaar in de armen
en tranen liepen over de wangen van coach Betty Plasmeijer. De waterlanders waren
niet te stoppen na de 25-27 overwinning op de Helderse ploeg. Volgens haar was dit
de zwaarste wedstrijd ooit, die ze had gecoacht. Deels door het feit, dat er veel op
het spel stond, deels doordat de meiden in het veld moeilijk te bereiken waren door
het vele lawaai van beide supportersgroepen.