Remise bij handbaltopper VLC - Tonegido-Kleine Sluis
Uitgegeven op 02-02-2015 om 20:48  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - De handbaltopper in hoofdklasse 2 e tussen de nummers 2 en 3: VLC en Tonegido / Kleine Sluis is in remise geëindigd. Na 60 minuten handbal werden de punten gedeeld 23 - 23.

In een zeer aantrekkelijke wedstrijd waarin beide ploegen wilden winnen gaven ze elkaar niets toe. De eerste minuten waren voor VLC dat voor kwam met 2-0 en 4-2. Tonegido Kleine / Sluis trok de stand gelijk tot 6-6 waarna VLC weer het initiatief nam en uitliep naar 10-6. Door een sterk laatste deel van de eerste helft van Tonegido werd de ruststand bepaald op 11-10. Een heel andere stand dan de eerdere twee ontmoetingen dit seizoen. Toen walste de ploeg uit Hippolytushoef werkelijk over VLC heen, ( 30 – 19 in de competitie en 42 – 19 tijdens de beker en was de ruststand 23-7). De tweede helft ging geheel gelijk op. Het belang was voor beide ploegen even groot, won VLC dan gingen ze over Tonegido heen en andersom zou Tonegido 3 punten los staan. Drie minuten voor tijd met één punt voorsprong liep VLC tegen een domme rode kaart aan en moest er twee minuten in ondertal gespeeld worden. Dit buitte de ploeg uit Hippolytushoef goed uit door de gelijkmaker (gescoord door Maikel Baars)te maken. Opmerkelijk nog, was het hoge niveau van de beide keepers die een hoofdrol vertolkten in deze wedstrijd. Met veel goede reddingen werd het maar 23 – 23. Ik denk een terechte uitslag en zeker een goede wedstrijd van beide teams. De strijd om de tweede plaats blijft onverminderd doorgaan.
Zondag de wedstrijd tegen CSV. ,,Ze staan nu zes punten los. Als we nog wat willen dit seizoen zullen we daar punten moeten pakken’’, aldus een toch tevreden Tonegido coach.

Doelpunten: Sietse Bakker 8x, Senne Hiemstra 5x, Maikel Baars 3x, Stefan Idema 2x, Marijn Arends 2x, Jozef Ziacek 2x, Auke Hiemstra 1x