Bos, Koning & Honigh winnen HippoGym tijdrit
Uitgegeven op 14-05-2011 om 10:05  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Onder prachtige omstandigheden vond afgelopen woensdag de 3e HippoGym tijdrit plaats in Hippolytushoef.

Uiteindelijk stonden er 49 renners aan de start, een iets teleurstellende opkomst. Arjen Bos (Amateurs/Sportklasse), Peter Koning (Elite/Beloften) en Nino Honigh (Nieuwelingen/Junioren) gingen met de prijzen aan de haal.

Een zonnetje, weinig wind en een prachtig parcours waren de juiste ingrediënten voor een prachtige tijdrit. En deze omstandigheden
leverde gelijk een nieuw parcours record op. Ondanks de matige opkomst was de kwaliteit van de ingeschreven renners des te beter.
In de categorie Elite/Beloften was de winnaar vooraf al bekend, alleen de tijd was spannend.Landelijke top-tijdrijder Peter Koning (Rucanor/Line Loyd) uit Venhuizen kwam, zag en overwon.

In een supersnelle tijd van 17 minuten en 42 seconden, wat goed was voor een gemiddelde snelheid van 48,9 kilometer per uur. Hij zette hiermee gelijk een nieuw parcours record.
2e werd Rick van Breda (wv West-Frisia) uit Den Helder in een tijd van 18:12. Hij bleef hiermee Jan Lof (wv Ulyssis) uit Broek in Waterland 6 seconden voor.
Bij de Nieuwelingen/Junioren stond wederom een landelijk topper aan de start. De voor de Jonge Renner koersende Nino Honigh, dit jaar al goed voor enkele mooie overwinningen,
kon ook de HippoGym tijdrit op zijn palmares bijschrijven. De kleine grote man uit Egmond-Binnen liet zijn leeftijdsgenoten ver achter zich en won met overmacht. Op ruime achterstand werd
Joris Blokker (HRTC) uit Wieringerwerf 2e, gevolgd door Martijn Laan (Cyclingteam Wieringemeer) die 3e werd.
In de grootste categorie, de amateurs/sportklasse, waren vooraf meerdere kandidaten voor de winst. Echter, Bolswarder Arjen Bos (Olbers & IJlstra) liet er weinig gras over groeien wie de sterkste
is op dit moment. Met een tijd van 17:58 (48,2 km/u gemiddeld) reed hij bijna een halve minuut weg bij alleskunner Brian Burggraaf (Be-One/Verdoe) uit Hoofddorp. Bos liet daarmee zien over een
goede vorm te beschikken, maar dat deed Burggraaf ook. Hij stelde zich duidelijk kandidaat voor o.a. de Meertour. Mede door zijn imposante winst in de ronde van `t Zand. 3e werd ook een renner
van Olbers & IJlstra, namelijk Marcel de Koning. De mannen die dit jaar voor KiKa koersen lieten zich dus goed van voren zien.