Wiron maakt het zichzelf onnodig moeilijk
Uitgegeven op 07-03-2011 om 11:30  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Wiron speelde zondag thuis tegen De Koog. Wiron won met 2-1 nadat het in de tweede helft op 0-1 kwam te staan.

Wiron heeft het zich onnodig moeilijk gemaakt tegen sv de Koog. In een zeer matige wedstrijd leek de ploeg op sommige momenten gewoonweg niet in staat om het de Koog moeilijk te maken. Hoewel de Koog genoegen moet nemen met een plaats in de onderste regionen van de competitie, nam het nog bijna punt(en) mee uit Den Oever. Perry Manshanden wist dit echter een paar minuten voor tijd te voorkomen.

Een dot van een kans, de beste uit de eerste helft, helaas schiet Perry Manshanden de bal te hard. Gelukkig voor Perry maakte hij wel vijf minuten voor tijd de winnende treffer.

Na een 0-5 winst op Nieuwe Niedorp, leek de Koog vooraf het nieuwe slachtoffer te worden van een scherp en sterk Wiron. Zonder de inbreng van Cees van Eekelen (werk) en Arno Buiten(blessure), zag trainer Paul Groot zich gedwongen een aantal wijzigingen door te voeren en, doordat het tweede geen spelers af kon staan, werd zelfs Tom de Visser vanuit de B-Junioren overgeheveld naar de selectie.

Ondanks het mooie weer, was er niet veel publiek afgekomen op deze wedstrijd. Waar de uitwedstrijd met 1-6 gewonnen werd, leek het vooraf een mooie wedstrijd te worden voor de Oeversen. Deze mooie wedstrijd kwam er uiteindelijk niet, de Koog was feller in de duels en dit resulteerde uiteindelijk in een veldoverwicht in de eerste 20 minuten.

Onduidelijkheden in de Wiron defensie maakten het voetballen er ook niet makkelijker op. De Koog bleek echter niet bij machten om dit om te zetten in een voorsprong. De eerste kans voor Wiron kwam van de voet van Perry Manshanden. Hij wist een scherpe voorzet echter niet in het lege doel te werken, vanaf een meter of vijf schoot hij ruim over.

Doordat zowel de Koog als Wiron beide niet veel kansen wisten te creëren, werd met een 0-0 stand gefloten voor het rustsignaal. In de rust moest aan Wiron zijde Marco Veldhuis zijn plaats afstaan aan Mark Meijer. Verdere wissels, of omzettingen bleven achterwege.

Na rust een onveranderd beeld. Wiron leek nog steeds niet te willen voetballen en de Koog had bij vlagen zelfs het betere van het spel. Dit resulteerde zelfs in een achterstand voor Wiron. Een dekkingsfout in het strafschopgebied zorgde er uiteindelijk voor dat een de Koog speler de bal vanuit een corner in het doel kon werken(0-1).

Wiron leek wat wakker geschud te zijn na deze achterstand en begon na een uur spelen eindelijk eens wat druk voorwaarts te zetten. Kansen voor Dennis de Visser, Roy Kort en Stefan Veldhuis werden echter allemaal gemist.

Een tiental minuten voor tijd was het wel raak. Het was uiteindelijk Stefan Veldhuis die zijn elfde doelpunt van het seizoen mocht bijschrijven(1-1). De Koog leek niet genoegen te nemen met dit gelijke spel en ging zodoende direct weer op zoek naar de voorsprong. Deze leek er uiteindelijk ook te komen. Een bal van de zijkant werd doorgekopt in het strafschopgebied en hierna vakkundig in het doel gewerkt door een voorhoede speler. Teleurstelling bij Wiron en vreugde bij de Koog, dat voor het eerst in tijden weer eens drie punten mee leek te nemen naar Texel. Ware het niet dat de scheidsrechter, na overleg met de grensrechter van Wiron, het doelpunt afkeurde wegens buitenspel. Op het moment van doorkoppen bleek de doelpuntenmaker buitenspel gestaan te hebben.

Het, overigens terecht, afkeuren van het doelpunt zorgde voor nogal wat frustratie bij de Texelaars. Dit resulteerde er uiteindelijk in dat een aantal minuten voor tijd de Koog nog met 10 man kwam te staan na het beledigen van de scheidsrechter. In het hier op volgende relletje werd Johan Tijsen, buiten het zich van de scheidsrechter om nog in zijn maag getrapt, wat uiteindelijk ervoor zorgde dat B-Junior, en eigenlijk keeper, Tom de Visser nog een aantal minuten mee moest spelen.

Het winnende doelpunt werd uiteindelijk gemaakt door Perry Manshanden. Waar hij in de eerste helft een grote kans mistte, zette hij zijn ploeg ditmaal op een belangrijkere voorsprong. Met nog een paar minuten te spelen leek er dus opeens geen vuiltje meer aan de lucht door deze 2-1 voorsprong.

Wiron kwam uiteindelijk niet meer in de problemen en kon met een gerust hart de kleedkamers opzoeken. Zonder mooi voetbal gespeeld te hebben, maar wel met de volle drie punten op zak. Zolang de heren uit den Oever punten blijven pakken, lijkt het onmogelijk om de nacompetitie te ontlopen en zodoende het seizoen nog met een aantal wedstrijden te verlengen. Volgende week wacht de zware thuiswedstrijd tegen koploper Hollandia T. Waar de uitwedstrijd tegen Hollandia T afgesloten werd met een 2-2 stand, wordt ook aankomende week weer gehoopt op een stuntje.

Roy Kort, de grote man bij Wiron (zo goed Albert....)

Harde werker, Johan Tijsen.

Dennis Veldhuis moest nog een aantal keren flink aan de bak. Dennis blesseerde in de eerste helft zijn onderbeen maar speelde de wedstrijd wel uit.

De grond spat op, aan inzet ligt het nooit in Den Oever.

Drukte voor het doel van de bezoekers. De Tesselaren kwamen tien minuten voor het einde van de wedstrijd nog met tien man te staan nadat een doelpunt werd afgekeurd en de mannen iets te verbaal verhaal haalden bij de scheidsrechter.

Stefan Veldhuis wordt neergehaald, geel, bijna rood, of helemaal rood?

De vrije trap die hierop volgde ging er bijna in.