Wiron overklast Nieuwe Niedorp
Uitgegeven op 21-02-2011 om 10:14  |  link  |  bewaar  |  print

NIEUWE NIEDORP - Wiron heeft afgelopen zondag een uitstekende stap gezet om zich omhoog te werken in het linkerrijtje. Met een klinkende overwinning op naaste concurrent Nieuwe Niedorp deden de Oeversen het, een week na het gelijke spel tegen Succes, opmerkelijk beter.

In een koud Nieuwe Niedorp en onder het toeziend ook van zo’n 50 ŕ 60 supporters werd het 0-5.
Trainer Paul Groot moest het helaas weer zonder Richard Hegeman doen, die vanwege een blessure verstek moest laten gaan. Tevens werd Cornelis Loonstra gemist die, vanwege werkzaamheden, zoals het er nu naar uit ziet vorige week zijn laatste minuten heeft gemaakt in het eerste elftal. Waar Hegeman en Loonstra mistten, was er wel weer plek voor Joris Bootsman en Thijmen Dekker. Bootsman als vervanger van Loonstra, en dus voorstopper, en Dekker mocht plaatsnemen op de reservebank naast Ricardo de Vries.
Wiron begon sterk aan de wedstrijd en dat leverde eigenlijk direct vanuit de aftrap een aantal kansen op . Het was dan ook niet verwonderlijk dat Stefan Veldhuis na een drietal minuten de voorsprong al op het scorebord mocht zetten. De Oeversen leken wel in te zijn voor de dubbele cijfers, want niet lang na de 0-1 leek alweer de 0-2 op het scorebord te komen. De keeper van Nieuwe Niedorp wist echter tot tweemaal toe de bal uit de kruising te tikken, de eerste maal na een inzet van Stefan Veldhuis en de tweede maal na een inzet van broertje Marco Veldhuis.
Na een flink aantal opgelegde kansen was het uiteindelijk een doelpunt van Roy Kort dat in de 34e minuut de verdubbeling van de score betekende. Na een puntgave voorzet van Dennis de Visser wist Kort doeltreffend af te ronden met het hoofd (0-2).
De eerste benoemenswaardige kans voor Nieuwe Niedorp volgde een minuut na de 0-2. Het was tot de 35e minuut nog geen enkele maal in de buurt gekomen van het Wiron doel, tot opeens keeper Dennis Veldhuis eraan te pas moest komen om een aansluitingstreffer te keren. Tot aan de rust bleef Wiron de overhand houden en bleef het bij dit ene plaagstootje van de thuisploeg. Verandering in de score volgde echter niet waardoor met een 0-2 stand de rust in werd gegaan.
Na rust geen verandering in het spelbeeld. Nieuwe Niedorp moest zich beperken tot verdedigen, wat hun niet erg goed af bleek te gaan. Wiron leek niet genoegen te nemen met een 0-2 stand en bleef, met goed voetbal, kansen creëren. Het duurde echter tot de 62e minuut voordat er weer gejuicht kon worden. Het was Stefan Veldhuis die zijn tweede van de wedstrijd mocht scoren en zodoende Wiron op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.
De 0-4 leek uiteindelijk te komen van het hoofd van de sterk spelende Mark Schouwenaar. Zijn kopbal ging echter net over, waardoor de stand ongewijzigd bleef. In de 70e minuut werd dan uiteindelijk wel de 0-4 gescoord. Het was een droge schuiver van Marco Veldhuis die de keeper van Nieuwe Niedorp voor de vierde maal kansloos liet.
Wiron bleef aanvallen en ging doortastend op zoek naar de 0-5. Deze werd uiteindelijk gescoord door aanvoerder Johan Tijsen, die voor het eerst in maanden weer eens een doelpuntje mee mocht pikken.
In de laatste tien minuten kreeg Wiron nog meerdere kansen om uit te lopen naar een 0-6 of zelfs wel een 0-7 eindstand. Het vizier bleef uiteindelijk niet meer op scherp te staan, waardoor de doelpunten achterwege bleven.
Een goede overwinning voor Wiron, die bij een beetje meer geluk zelfs nog hoger uit had kunnen vallen. Volgende week wacht wederom een uitwedstrijd voor de Wieringers, die het in die wedstrijd op mogen nemen tegen concurrent VZV.