Tonegido-BKC domineert, maar verliest in eindfase van koploper
Uitgegeven op 17-02-2011 om 17:18  |  link  |  bewaar  |  print

ALMERE - In de late, midweekse, inhaalwedstrijd tegen koploper HAVAS domineerde Tonegido/BKC de wedstrijd. Met 12-15 in de rust lieten de gasten de thuisploeg onnodig op korte achterstand want het verzuimde ruim afstand te nemen. In de tweede helft bleef het gaatje steeds 3 punten. Een slordige eindfase en wat dubieuze beslissingen aan het eind zorgde voor een "gestolen" overwinning van HAVAS maar Tonegido/BKC kon niemand anders dan zichzelf de schuld geven 28-27.

Tonegido/BKC is altijd sterk tegen teams met veel handballend vermogen. Zo vreesde de Tonegido en BKC samenwerking de confrontatie tegen HAVAS niet. De gasten waren op en top gemotiveerd om de koploper van de Regio D in eigen huis te verslaan. Na de 2-1 voorsprong voor HAVAS nam Tonegido/BKC het initiatief over en overrompelde de tegenstander met het snelle eigen spel. HAVAS probeerde het zelfde maar de gasten lieten het met constante druk niet toe dat de thuisploeg het eigen spelletje kon spelen. Coach Noordhoek hield ook vast aan het eigen spelconcept. Waar overige tegenstanders zich aanpaste aan de koploper deed Tonegido/BKC gewoon weg waar het goed in is, fysiek en snel handbal. Van 5-7 liep Tonegido/BKC sterk uit naar 9-14. HAVAS was even het spoor bijster toen de rechterhoek, met al een tijdstraf op zak, zijn tweede en wegens commentaar op de leiding zijn derde tijdstraf dus rood kreeg. Tonegido/BKC verzuimde de trekker over te halen en miste de vrij opgelegde kansen. Afspeelfouten en moeilijke combinaties werden 100% afgestraft door de thuisploeg. Zo kon HAVAS de schade beperkt houden bij het wisselen van helft 12-15.

In de kleedkamer baalde de groengelen dat ze eigenhandig HAVAS levend hadden gehouden. Nu moest ook de tweede helft vol gas gegeven worden om de punten mee naar huis te nemen. De start was voor de Almeerders 15-16 maar Tonegido/BKC rechte zijn rug en bracht het verschil weer op 3 punten 17-20. HAVAS ging nog meer open verdedigen en dwong Tonegido/BKC tot een nog grotere fysieke inspanning door ze nog meer te moeten laten lopen. De gasten liepen op hun laatste krachten in de laatste 5 minuten. HAVAS was door balverlies van Tonegido/BKC dichterbij gekropen 24-25. HAVAS rook haar kans en drukte door. Het ontbrak in de eindfase ook aan geluk voor mannen uit de kop van Noord Holland. Ook de arbitrage was de groengelen niet gunstig gezind. Tot twee keer toe veroverde Remco Bakker de bal voor het vijandelijk doel maar mocht niet verder van de heren in het zwart. Tijdens de consternatie deed HAVAS waar het goed in is, scoren en zo kwamen de Almeerders voor het eerst sinds 2-2 weer langszij 26-26. Tonegido/BKC gaf alles maar wederom balverlies zorgde voor de ommekeer in de wedstrijd. Via snelle breaks sloeg HAVAS toe en ondanks het slotakkoord van Chris van Tongerlo was er na 60 minuten power handbal een 28-27 voorsprong voor de thuisploeg. Tonegido/BKC domineerde en was de betere ploeg maar had het aan zich zelf te danken dat de koploper de overwinning slim in de eindfase wist te stelen.

Gijs Bakker 10, Remco Bakker 7, Stefan Idema 3, Nathan Krom 3, Jacob Engel 2, Paul Schilder 1 en Chris van Tongerlo 1