Succes Wiron: 2-2 er viel genoeg te beleven in Hippolytushoef
Uitgegeven op 13-02-2011 om 14:36  |  link  |  bewaar  |  print

HIPOLYTUSHOEF - De derby Succes tegen Wiron begon vandaag met een speciaal tintje. Slager Piet Ottens heeft een nieuw electronisch scorebord aangeboden en het bord is geplaatst door Wouter Keppel van Keppel bouw uit Hippolytushoef. Tevens had Piet nog een verassing; de speler welke als eerst zou scoren verdiende een gloed nieuwe fiets, met een volle boodschappenmand.

De F-pupillen hadden de eer om het scorebord te onthullen, onder begeleiding van Piet Ottens. De vele toeschouwers om het veld keken in spanning naar het gebeuren.

De pupillen mogen zo het doek laten vallen... (foto: wieringernieuws)

(Advertentie)

(foto: wieringernieuws)

Het nieuwe op afstand te regelen electronische scorebord (foto: wieringernieuws)

Het eerste doelpunt werd overigens gemaakt door Andre Verheijen, 1 - 0 Succes, nog niet zo lang na het startsignaal van de Helderse scheidsrechter. Andre won dus de fiets met boodschappen.

De fiets, gewonnen door Andre Verheijen van v.v. Succes (foto: wieringernieuws)

Piet en Andre (foto: Loes Ansink)

Een ere ronde over het veld (foto: Loes Ansink)

TERECHT GELIJKSPEL IN DERBY SUCCES - WIRON

Vriend en vijand waren het er over eens: de derby tussen Succes en Wiron kreeg een juiste uitslag, een gelijkspel, 2-2. Voor zo’n 400 toeschouwers ontspon zich een matige wedstrijd die het predicaat derby nauwelijks verdiende. Speelde Succes iets verzorgder voetbal, Wiron was met de lange bal die meermalen werd gehanteerd, minstens zo gevaarlijk.

Het begin was duidelijk voor de thuisclub. Dat resulteerde in een schitterend doelpunt van aanvoerder André Verheijen die vanaf wel 40 meter keeper Veldhuis verraste. Wiron kwam echter beter in de wedstrijd en de gelijkmaker kon dan ook niet uitblijven. Perry Manshanden profiteerde van een minder goed moment in de Succes-afweer. Het was invaller Sebas de Jong die Wiron de overwinning leek te bezorgen, maar tien minuten voor tijd maakte Richard Ansink middels een droge schuiver de meer dan verdiende gelijkmaker.
De laatste minuten waren bloedstollend, maar in de stand kwam geen verandering meer.