23e editie VVD-award een groot succes
Uitgegeven op 09-01-2011 om 16:36  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Vele VVD-ers, waaronder een groot aantal prominenten, en natuurlijk ook veel niet VVD-ers wisten afgelopen zondagochtend, 9 januari 2011, de weg te vinden naar Motel Van der Valk in Wieringerwerf waar de jaarlijkse koffieochtend werd gehouden. Een traditie die dit jaar voor de laatste keer werd gehouden onder auspiciën van de VVD afdeling Wieringermeer.


Staatsecretaris Fred Teeven ontvangt een award uit handen van Marjan van Kampen.

Een Wieringer winnaar, Klaas de Haan van museum Jan Lont. De VVD is opgegaan in een nieuwe afdelingspartij Hollands Kroon, vandaar een prijswinnaar van buiten de polder.

Naast het gezellige samenzijn is de koffieochtend ook de plaats om een ondernemer, vereniging en persoon in het zonnetje te zetten met een VVD-Award. De VVD-Awards vielen ditmaal ten deel aan het koor Join’s Meeting, de Wieringer Klaas de Haan en het ondernemersechtpaar Sandra en Siem Munster.


Spreekstalmeester Roel Zonneveld.

Mark Zijlstra.

Klaas de Haan, luisterend naar Mark.

Het koor Join's Meeting.


Het popkoor Join’s Meeting ontving de Award voor verenigingen, omdat het de Wieringermeer op een positieve manier heeft uitgedragen. Het gezelschap werd 36 jaar geleden opgericht als een interkerkelijk koor, dat al zingend het evangelie wilde uitdragen, met Henk van Setten als eerste dirigent. Hoogtepunten uit die fase waren de doorkoorleden zelf gemaakte religieuze musicals, waarmee het tien- en het vijftienjarig bestaan werden gevierd. In 1990 werd Martine van Ham dirigent. Onder haar leiding ging het koor wat meer buiten de kerken optreden, bijvoorbeeld in verzorgingstehuizen. Na acht jaar nam zij afscheid en volgde voor het koor een periode van bezinning. Er gingen stemmen op om het repertoire te verbreden. Als achtergrondkoor van Lee Towers bij diens optreden in Middenmeer kwam de groep in aanraking met de popmuziek en dat leidde uiteindelijk tot de omvorming tot popkoor. Nadat pianist Dirk Aalbers het koor korte tijd had geleid, werd Ymke Dalenberg de dirigent en zij is dat nog. Behalve de muziek heeft Join’s Meeting ook aandacht voor zijn podiumpresentatie, waarvoor de choreograaf Walter Rozendaal in de arm werd genomen. Gezelligheid, saamhorigheid en creativiteit voeren de boventoon. Dat mist zijn uitwerking niet. In 2005 won Join’s Meeting de eerste prijs tijdens het Korenfestival van Medemblik en de laatste jaren gaf het koor een aantal imponerende concerten, het laatste in april 2010 ter gelegenheid van het 35 jarig bestaan van het koor in het Vikingschip te Den Oever.
Uit handen van staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie ontving de voorzitter van Joins Meeting de VVD Award. Die door middel van het uitreiken van deze award ook nog even herinneringen ophaalde aan zijn tijd in een koor, vele jaren geleden.


Fred Teeven deelde de awrds uit, hij kreeg er zelf ook één.

Klaas de Haan ontving de award uit handen van VVD coryfee Jan van Zaanen.

In de categorie personen viel de eer om een VVD-Award te ontvangen ten deel aan Klaas de Haan, vrijwilliger Wieringer Eilandmuseum Jan Lont. Klaas de Haan is 74 jaar oud. Hij was al in begin van de jaren zestig bestuurlijk actief bij de ijsclub Voorwaarts. Daarna meldde hij zich voor de oudercommissie van de Oosterlanderschool en het bestuur van de visserijcoöperatie CIV te Den Oever, waarvoor hij 25 jaar actief was. Daarnaast was hij bestuurslid van de visafslag en lid van de garnalenadviescommissie van de vissersbond. Bij de voetbalvereniging Wiron was hij enige tijd jeugdleider. In 1991 stopte hij om gezondheidsredenen met varen. Zoon Jan zette het bedrijf WR 57 voort met een nieuw schip en Klaas maakt sindsdien netten. De laatste jaren is hij vooral bekend als vrijwilliger van de Zeeverse Vismarkt in Den Oever, waar hij voor de kopers met vaardige hand de vis fileert, en als de man achter de taanweide, die werd ingericht bij het Wieringer Eilandmuseum Jan Lont. Hier toont hij in de zomer het oude ambacht van netten tanen, wat altijd veel bekijks trekt.
Door de Wieringer-entertainer Mark Zijlstra werd er nog even teruggeblikt op de activiteiten van Klaas de Haan. En dat gebeurde natuurlijk op een humoristische manier. Jan van Zanen, burgemeester va Amstelveen, had de eer om de bescheiden vrijwilliger Klaas de Haan de onderscheiding in de vorm van de VVD-Award te mogen overhandigen.

Het liberale en ondernemende karakter is bij de VVD geen vreemd gegeven. Vandaar dat er ook jaarlijks een VVD-Award is in de categorie bedrijven. Dit jaar was het het bedrijf van Sandra en Siem Munster uit de Wieringermeer die in het zonnetje werden gezet. Eerder deze week ontving het echtpaar Munster ook al de pioniersprijs van de gemeente Wieringermeer.
Vernieuwend denken is de sleutel tot het succes van deze twee ondernemers. In korte tijd hebben Siem en Sandra Munster aan de Wierweg veel succes geboekt met hun tulpenexcursie. In 2009 begon Sandra met het geven van rondleidingen in deze unieke attractie: dit is de enige plek waar bezoekers kunnen kijken naar bloeiende tulpen, buiten de gebruikelijke periode op het veld. Van december tot april worden er in de kassen zeven en een half miljoen tulpen geoogst. Daarnaast worden door de familie Munster op het veld verschillende akkerbouwgewassen geteld, niet alleen in de Wieringermeer, maar ook in Zeeuws Vlaanderen. Sandra doet de excursies. Als dochter van Aad en Wil Niesten, die in Schagen tot voor kort een schoenenzaak hadden, is Sandra op HBO niveau opgeleid in vrijetijdskunde en hotelmanagement. Nu haar kinderen iets groter zijn geworden, heeft ze weer wat meer tijd voor het bedrijf en het toerisme bleef aan haar trekken. Dat leidde tot de aankoop van een appartement op Ameland, dat ze verhuurt. Op een gegeven moment bedacht ze, dat er buiten het bloeiseizoen voor toeristen geen enkele mogelijkheid is tot het bekijken van tulpen, naast molentjes, kaas en klompen tot beeldbepalend voor Nederland. Er kwam een ontvangstruimte en binnen enkele maanden hadden zich al allerlei Europeanen en ook Amerikanen aan de poort gemeld. Intussen is het voorzieningenpakket flink uitgebreid en komen er mede door uitgekiende arrangementen, bezoekers uit alle werelddelen. Reden om voor de commissie die de nominaties van de VVD-Awards bepaald om dit jaar de VVD-Award toe te kennen aan Sandra en Siem Munster, zij mochten de award met veel lovende woorden over hun ondernemerschap in ontvangst nemen uit handen van het Tweede Kamerlid Charlie Aptroot.

Tot slot was er ook nog een speciale award, de laatste award die is uitgereikt door de VVD Wieringermeer, deze prijs viel ten deel aan iemand die loyaal is geweest aan de VVD Wieringermeer. Die vele nieuwjaarsrecepties heeft bezocht, en zich ook altijd bereidt verklaarde om te ondersteunen in het uitreiken van de awards. Deze speciale ‘vriendschaps-award’ ging naar niemand minder dan staatssecretaris Fred Teeven. Hij mocht deze prijs ontvangen uit handen van de burgemeester van Wieringen Marjan van Kampen.

Met een optreden van het popkoor Join’s Meeting kwam er een einde aan een druk bezochte 23ste editie van de nieuwjaarsreceptie van de VVD.

Wieringernieuws bedankt de collega's van Omroep Wieringermeer voor de foto's en het artikel.
(advertentie)
Actueel...
29-03-2024 Van harte gefeliciteerd
29-03-2024 Foto van het weekend, nu maar eens een schilderij
29-03-2024 Nieuwe spuisluizen bij Den Oever worden zichtbaar
29-03-2024 Opmerkelijk, veel schaatstalenten komen van Wieringen
28-03-2024 Vacature Dunselman vestiging Hippolytushoef
28-03-2024 Groen Links stelt vragen over het brede welvaartskader in Hollands Kroon
28-03-2024 Programma jubileum 100 jaar v.v. Succes
28-03-2024 Een reisgids voor Wieringen
28-03-2024 Berichtje van Dirk uit Den Oever UPDATE
28-03-2024 Kerknieuws
28-03-2024 Dunselman lost landelijk strooizout overschot op met hun nieuwe smaak: Karamel Strooizout
28-03-2024 Vier Pasen in de Speeltuin!
28-03-2024 Gezocht iemand die een boek wil redigeren
27-03-2024 Het straten toernooi keert terug naar TC Hippo!
27-03-2024 Een bericht van de Stichting Sportcentrum Wieringen
27-03-2024 Wieringen, 100 jaar eiland aan de vaste wal
27-03-2024 Zwembad De Venne
27-03-2024 Meer nieuws vindt u op www.hollandskroonnieuws.nl
27-03-2024 Middag over Tweede Wereldoorlog bij Regionaal Archief
27-03-2024 Succesvolle Kom binnen bij bedrijven dag Agro Care!
27-03-2024 Programma en uitslagen v.v. Succes
27-03-2024 Vrolijk Pasen, column
27-03-2024 Uitslagen Dartclub Wieringen
26-03-2024 IJsselmeer en Markermeer klaar voor de zomer
26-03-2024 Veldtocht Noord-Holland 1799 opgenomen in Historische roman
26-03-2024 Asieldier van deze week, hondje Zoé
26-03-2024 Lezing 7 april 2024 in Nieuwe Niedorp over beïnvloeding en propaganda
26-03-2024 Astrid Prins de beste bij de seizoenopening van Boel-Skik ‘92
26-03-2024 Pasen in Oosterland
26-03-2024 Nieuw in Hippolytushoef: Studio Kelly Sue Wieringen nu met een creatieve koffiecorner
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris Cross 1.5 Hybrid AWD Panoramadak full options
€ 34.995,-

Toyota Aygo X Envry 1.0 automaat full options
€ 23.945,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
De Hoop - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...