Tonegido-BKC toont veerkracht tegen Zaanstreek
Uitgegeven op 22-11-2010 om 13:59  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - De handbal mannen van de Tonegido en BKC combinatie trakteerde het publiek in sporthal de Wieringen op een spannende wedstrijd. In een sportieve strijd was het in de eindfase Zaanstreek dat met de overwinning er vandoor bleek te gaan 21-26. Toch bleven de punten op Wieringen want Tonegido/BKC toonde veerkracht en wist in de laatste 8 minuten de achterstand sterk om te buigen in een verdiende voorsprong van 32-30.

Sterke eindsprint van Tonegido-BKC.

De foto's zijn deze keer gemaakt door John van Mook.

Coach Noordhoek herinnerde de mannen in de kleedkamer nog eens aan de domper van vorige week tegen US. Een wedstrijd duurt 60 minuten en die inspanning werd er dan ook verwacht. De punten moesten op Wieringen blijven om in de bovenste regionen van de klassering te blijven.

Tonegido/BKC liet direct haar intenties zien en nam het voortouw 2-4. De thuisploeg was goed op stoom en pakte een 7-3 voorsprong. Het team stond weer als collectief en er werd vanuit elke positie gescoord. Zaanstreek kon door individuele acties toch in het spoor blijven 10-8. In de laatste fase van de eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd, de voorsprong van 12-10 werd door slordigheden weggegeven. De ruststand was een terechte puntendeling 14-14.

In de kleedkamers was het toch wat onrustig. Doordat er niet constant gespeeld werd liet de thuisploeg de gasten toch weer langszij komen. Er moest een gewijzigde tactiek komen. Met nieuwe instructies kwamen de mannen weer op het veld.
De tweede helft kreeg toch een ander gezicht want Zaanstreek was ook van strijdplan gewisseld. Nu waren het de gasten die het voortouw namen en moest Tonegido/BKC proberen in het kielzog te blijven 15-17. Bij 19-22 kreeg opbouwer Gijs Bakker mandekking en dat zorgde voor wat verwarring bij de thuisploeg. Toen ook nog Nathan Krom met een ogenschijnlijke zware knie blessure van het veld gedragen werd waren de "Kroners"even het spoor bijster. Zaanstreek greep haar kans en liep uit naar een voorsprong van 5 doelpunten 21-26. Met nog 8 minuten op de klok leek het een verloren strijd maar tot verbazing van het in grote getale aanwezige publiek kwam Tonegido/BKC miraculeus terug. Er werd van positie gewisseld en dat leverde direct resultaat. Met goede scores in snelle breaks van Jellema en Tongerlo werd de achterstand in recordtempo omgezet in een gelijk spel, 24-26 naar 27-27. De thuisploeg kreeg de geest en met nog 2 minuten op de klok werd de eerste voorsprong van de tweede helft op het bord gezet 29-28. Het verzet was gebroken bij de Zaankanters. Onder luide aanmoediging van het publiek maakte de thuisploeg de overwinning zeker 32-30. Een terechte overwinning voor Tonegido/BKC maar het zal harder moeten trainen om constanter in een hele wedstrijd te kunnen presteren.

Gijs Bakker 9, Sebas Jellema 7, Christiaan van Tongerlo 6, Remco Bakker 5, Paul schilder 2, Jacob engel 1, Stefan Baars 1 en Nathan Krom 1

Landelijke NHV beker toernooi

Aaanstaande woensdag speelt de Tonegido/BKC de tweede ronde in de landelijke beker. Tegenstander is Lacom'91 uitkomende in dezelfde Landelijke regio D. De wedstrijd begint om 20.00 uur in sporthal Geestmerambacht in Noord-Scharwoude.
De entreekosten zijn 2,50 inclusief koffie en thee.

BKC/Tonegido - S&K

De tweede selectie van coach van Excel had aan tegenstander S&K een sterke opponent. Maar het talententeam had het vandaag ook lastig met zichzelf en de scheidsrechters. In de eerste helft bleven de geelgroenen nog goed in het spoor 11-13.
De tweede helft kon BKC/Tonegido niet meer aanhaken. Onnodige tijdstraffen en zelfs een rode kaart zorgden ervoor dat de punten met S&K mee naar Blokker gingen 22-28. Al met al geen slechte wedstrijd maar wel een met een duidelijke les naar de volgende wedstrijden.