Gemeenteberichten Wieringen
Uitgegeven op 22-11-2010 om 15:57  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Gemeenteberichten Wieringen.

UW AFVALKALENDER GAAT ONLINE



24 uur per dag, 7 dagen per week de mogelijkheid uw afvalkalender te bekijken. Vanaf elke willekeurige computer toegang tot de inzameldata die alleen voor u van toepassing zijn. Binnenkort is dat mogelijk.

HVC stelt vanaf begin december uw afvalkalender online beschikbaar. Na het invoeren van uw postcode krijgt u toegang tot uw ‘persoonlijke’ informatie over de afvalinzameling. Meer informatie over de digitale afvalkalender leest u binnenkort in de nieuwsbrief van HVC of op www.hvcinzameling.nl.

EVENEMENTENKALENDER 2011

In 2009 zijn we gestart met het opstellen van een jaarlijkse evenementenkalender die op wieringen.nl wordt gepubliceerd. Zo heeft iedereen inzicht in de op Wieringen te houden evenementen voor het komende jaar. Wij verzoeken u daarom uw evenement(en) voor 2011 aan ons kenbaar te maken. U kunt dit doen door middel van het ‘formulier melden evenement’ die u kunt downloaden van www.wieringen.nl (onder actueel- evenementenkalender).

Om een plek te krijgen op de evenementenkalender 2011 moet een evenement uiterlijk 1 januari 2011 bij de gemeente zijn aangemeld.

Voor alle duidelijkheid willen wij u er op wijzen dat het melden van een evenement niet betekent dat deze automatisch als vergunningaanvraag wordt behandeld. Tenminste 8 weken voorafgaand aan een evenement dient er een vergunning te worden aangevraagd. U kunt hiervoor gebruikmaken van het ‘formulier aanvragen evenement’ die u ook kunt downloaden van www.wieringen.nl (onder actueel - evenementenkalender).

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Algemene Zaken, tel. 0227-594300.


VERORDENING WACHTLIJSTBEHEER WSW GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING GESUBSIDIEERDE ARBEID 2010

Het Algemeen Bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling Gesubsidieerde Arbeid Kop van Noord-Holland maakt bekend dat zij op 18 november 2010 de Verordening Wachtlijstbeheer WSW Gemeenschappelijke Regeling Gesubsidieerde Arbeid 2010 heeft vastgesteld.

Deze verordening regelt de prioriteitsstelling in het wachtlijstbeheer, met als doel deze flexibeler en meer afgestemd op de persoonlijke capaciteiten en mogelijkheden uit te kunnen voeren.

De ingangsdatum van de verordening is 19 november 2010.

De verordening ligt voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis bij de Informatiebalie.

Een afschrift ervan is tegen kostprijs verkrijgbaar.

Deze bekendmaking geschiedt op grond van de artikelen 3:40 tot en met 3:42 van de Algemene Wet Bestuursrecht.


ELEKTRISCH EN ELEKTRONISCH AFVAL

Elk jaar gooien wij acht miljoen huishoudelijke apparaten weg, zoals televisies, videospelers, computers, föhns en wasmachines. Het gaat daarbij om 134 miljoen kilo afval en het wordt steeds meer.

Uit onderzoek is gebleken dat afgedankte elektronische apparaten vaak, door niet geregistreerde handelaren, illegaal geëxporteerd worden naar ontwikkelingslanden. Daar worden de apparaten uit elkaar gehaald en worden de metalen als lood, cadmium en kwik teruggewonnen. De lokale bedrijven daar zijn veelal niet ingericht voor veilige terugwinning van deze stoffen. De vrijkomende materialen veroorzaken door de manier van werken een verhoogde kans op hersenbeschadigingen, longaandoeningen, kanker en geboorteafwijkingen. Het afval dat vrijkomt wordt veelal verbrand en/of gedumpt. Dit is uiteraard een ongewenste situatie die een halt toegeroepen moet worden. Daarom is er een verwijderingsysteem opgezet waardoor de huishoudelijke apparaten op een verantwoorde wijze gerecycled wordt.

De detailhandel heeft de verplichting om afgedankte apparaten in te nemen. Zij draagt de verwijderingsbijdrage die zij ontvangt van de particulier wanneer deze een nieuw apparaat aanschaft, af aan een Stichting van producenten en importeurs. Met deze afdracht wordt een verwijderingsysteem bekostigd waardoor de afgedankte apparaten kosteloos bij de detaillist worden opgehaald en op een verantwoorde wijze worden gerecycled.
De Stichting Nederlandse Verwijdering Metalelektro Producten (NVMP) is opgericht voor het afvoeren van huishoudelijke apparaten (www.nvmp.nl). De Stichting ICT-Office heeft een vergelijkbaar systeem opgezet voor het inzamelen van ICT-apparaten (www.ictoffice.nl).
Voor informatie over het systeem en aanmeldingen kunt u de bovengenoemde website raadplegen.

GLADHEIDBESTRIJDING SEIZOEN 2010/ 2011

Op 6 november 2001 heeft de raad ingestemd met het strooiplan waarbij voorkomende gladheid door inzet van twee strooiers bestreden wordt.
Een volledige route neemt bij benadering 4 uur in beslag, waarbij eerst de doorgaande (bus)routes en ontsluitingswegen gestrooid worden. Zoals u zult begrijpen kan de gladheidbestrijdingdienst niet overal tegelijk zijn waardoor wij u als weggebruiker verzoeken rekening te houden met en de nodige voorzichtigheid te betrachten bij mogelijke gladheid.

De onderstaande prioriteitstelling wordt aangehouden bij de gladheidbestrijding.

Route strooier 1.

I.
Busroute vanaf het gemeenteterrein l.a. Molenakker, l.a. Belterlaan, l.a. Koningsweg, Westerlanderweg, Verbindingsweg tot N99. Poelweg + kern Westerland

II.
Ontsluitings- en doorgaande wegen van Hippolytushoef.
Hieronder vallen: Hoofdstraat, Nieuwstraat, Zandburen, De Weel, Tjatting, Mering, Parklaan, Elft, Beatrixstraat, Heldersestraat, Kremersweg, Hortensialaan, Irisstraat, Tulpenstraat, Seringenlaan, Zonnebloemstraat, Burg. Kolffsingel, Burg. Schellingerlaan, Klieftstraat, Rozenlaantje.

III.
Buitenwegen waar verkeer komt of bebouwing staat. (In overleg met strooier 2)
Ontsluitingswegen Julianalaan en Zuiderkoogweg. Daarna de wegen gelegen van de Verbindingsweg/ Quarantaineweg tot Burgerweg/ Hoge Elft.

IV.
Overige woonstraten Hippolytushoef.

V.
Overige wegen binnen en buiten bebouwde kom waar nog niet gestrooid is.


Route strooier 2

I.
Busroute vanaf het gemeenteterrein r.a Molenakker, r.a Koningsweg, Belt , Beltstraat, Koningstraat, Elft (incl. kiss and ride zone Alvitloschool, Weel richting Den Oever. Molgerdijk, Zwinstraat, Havenweg. Inclusief bushalteterrein.

II.
Ontsluitings- en doorgaande wegen Den Oever.
Hieronder vallen: Gesterweg, Martekrogt, Hofstraat, Zeestraat, Voorstraat, Gasthuisweg, Vlieterstraat, Oosterkruisweg, Laan Bloys van Treslong, Breehornstraat, Molenstraat, Zuidwalstraat, Amsteldiepstraat, Noord- Gesterweg,

III.
Buitenwegen waar verkeer komt of bebouwing staat. (In overleg met strooier 1)
Ontsluitingswegen Burgerweg, Elft, Batumweg, Stroeerweg, Hofweg, Smerperweg, Kleitelweg, Vatropperweg, Akkerweg.
Daarna de wegen gelegen van de Burgerweg/ Hoge Elft tot Sluismeester de Visserstraat. (Ook achter de woningen.)

IV.
Overige woonstraten in Den Oever (inclusief haventerrein)

V.
Overige wegen binnen en buiten bebouwde kom waar nog niet gestrooid is.




Let op: De Zandkuilweg, Singelweg, Marskeweg, Klievervenneweg, Kaapweg, Kleiteldwarsweg, Hopperweg, Oosterklief, Zuiderdamsterweg en een gedeelte van de Keizerspoeldijk wordt overeenkomstig het raadsbesluit niet gestrooid.
Het laatste deel van de Lonjeweg en het doodlopende stuk van de Venneweg wordt eveneens niet gestrooid. Bij hevige sneeuwval wordt wel geploegd i.v.m. de bereikbaarheid van het gemaal en de zendmast.


RISICO VAN DE OPSLAG VAN GASFLESSEN

Zeer veel bedrijven gebruiken gasflessen bij hun bedrijfsactiviteiten. Maar ook particulieren hebben vaak wel één of meerdere gasflessen staan. De flessen kunnen allerlei gassen bevatten, ieder met specifieke gevaarseigenschappen. Sommige gassen zijn explosief-brandbaar (butaan, propaan, waterstof, acetyleen) anderen zijn giftig (ammoniak, chloor, zwaveldioxide), weer anderen zijn zuurstofverdringend.

De bedrijven die gasflessen gebruiken zijn met name de installatiebedrijven en metaalbewerkingsbedrijven. De particulier heeft vaak gasflessen in gebruik voor de barbecue, de gashaard, of in de caravan.

Op zichzelf zijn gasflessen niet gevaarlijk. De flessen worden zodanig gemaakt dat ze ruimschoots bestand zijn tegen de druk in de fles. Toch kan er wel een gevaarlijke situatie ontstaan. Vooral bij brand kunnen de gasflessen gevaar opleveren. Maar niet alleen bij brand kan een gevaarlijke situatie ontstaan. Gasflessen kunnen namelijk na verloop van tijd (van binnenuit) door gaan roesten. Hierdoor raken ze lek waardoor het gas uit de cilinder ontsnapt en, afhankelijk van het soort gas, een explosief mengsel of verstikkingsgevaar kan ontstaan. Om dat te voorkomen is wettelijk bepaald dat gasflessen ééns in de tien jaar gekeurd moeten worden.

Het is dus erg belangrijk deze keuringstermijn goed in de gaten te houden. Dat kunt u zelf doen. Op de schouder van de gasflessen is namelijk de datum van de laatste keuring geponst (bijvoorbeeld 08.10 (maand.jaar)). Als u daar tien jaar bij optelt komt u uit op het jaar van herkeuring.

Kijkt u nog eens in uw schuur of u nog een oude gasfles hebt staan waarvan de keuringsdatum verlopen is..……voor uw veiligheid én voor die van anderen!


Hippolytushoef, 23 november 2010
Drs. J. Wittink, secretaris
M.J.P. van Kampen-Nouwen, burgemeester
(advertentie)
Actueel...
24-04-2024 Auto rijdt het Ulkediep naar binnen
24-04-2024 Pieter Scheltus na stratenmaker nu campingeigenaar
24-04-2024 Resultaten Inwonerspeiling gemeente Hollands Kroon bekend
24-04-2024 Uitslagen sjoelen DAS Raak
24-04-2024 Een inspiratie dag voor vrouwen én mannen op zaterdag 11 mei 2024
24-04-2024 Westfries programma in het Bakkerijmuseum Medemblik tijdens Hemelvaart en Pinksterweekend 2024
24-04-2024 Uitslagen Dartclub Wieringen
24-04-2024 Biljartclub Wieringer Activiteiten Vereniging HIPP0 zomerstop
23-04-2024 Hippo Feesten 2024
23-04-2024 Overleden mevrouw Miedema
23-04-2024 Concert Ton Koopman en Klaus Mertens snel uitverkocht, cd nog te koop
23-04-2024 Oproep aan alle oud leden van voetbalvereniging Succes
23-04-2024 Senioren Hollands Kroon
23-04-2024 Jan Tijsen winnaar WK driebanden
23-04-2024 Sgeit je rijk
22-04-2024 Veteranencafé
22-04-2024 Peuterschool De Sammeltjes gingen samen de boer op
22-04-2024 Wieringer bassisten helpen Top 2000 band uit de brand
22-04-2024 Wel of geen weightgainers voor een gezonde levensstijl
22-04-2024 Asieldier van deze week konijn Ginny
22-04-2024 Programma en uitslagen v.v. Wiron
22-04-2024 After Kingsday Regenboognetwerk Hollands Kroon
22-04-2024 Wieringers Willen Wel, Jaro van de Vondervoort wint eerste wedstrijd
22-04-2024 Koningsdag 2024
21-04-2024 Programma en uitslagen v.v. Succes
21-04-2024 Genoeg te bespreken tijdens de raadsvergadering
21-04-2024 Taandag bij Jan Lont
21-04-2024 Succes 2 schudt ook Woudia van zich af
21-04-2024 Succes hard onderuit bij Hugo Boys
21-04-2024 Nieuw lied van Rob Makreel geweigerd bij You Tube
(advertentie)
Slagerij Ottens
Occasions
Te koop Peugeot 107 bouwjaar 2009 5 drs
€ 4.450,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Dynamic
€ 13.345,-

Algemeen nieuws: