Koken met MagdaUitgegeven op 20-11-2010 om 01:21 |
link |
bewaar |
printWESTERLAND - Deze week zijn er een aantal opnamen gemaakt voor de serie "Koken met Magda" bij Edwin Wittink in Beachhouse Brandend Zand. Geheel onverwachts kwam de goedheiligman langs. Voordat Magda aan het eten begon maakte zij eerst een glas Bischopswijn voor de Sint.
"Schepje suiker Sinterklaa?" vraagt Magda, de Sint vond het een heerlijk drankje, maar pas drinken als hij niet meer het dak op hoeft.
Bisschopswijn (Sinterklaas)
Ingrediënten:
1 citroen
24 kruidnagels
1 el kaneel
1 liter rode wijn
1 liter bessenwijn
suiker
Magda Kuipers met koksmaatje en chef emballage Wijb. Wij bedanken Edwin Wittink voor het gebruik mogen maken van de keuken in Brandend Zand.
Was de citroen en steek hem vol met kruidnagels.
Doe de citroen, kaneel, rode- en bessenwijn in een pan. Verwarm de wijn tot 60 a 70 graden Celsius, beslist niet koken.
Laat de drank 2 uur trekken en verwijder de citroen.
Serveer de wijn warm in grote glazen en roer er naar smaak suiker door. Hierna ging de Sint nog even languit voordat hij weer aan zijn drukke werkzaamheden kon beginnen.
Fotografie en tekst: Henk-Jan Wittink
Volgende keer: Voorgerecht van kip met kerrie en fruit.
Zie ook:
Magda Kuipers