Wiron wint met 2-0 van Watervogels, eenvoudige overwinning voor Wiron
Uitgegeven op 19-10-2010 om 14:50  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - (Nu met verslag) Wiron heeft, in den Oever, afgelopen zondag een eenvoudige zege weten te boeken op het bezoekende Watervogels, na 90 minuten voetbal, stond er een eindstand van 2-0 op het scorebord. Waar vooraf nogal eens gesproken word over het veelal fysieke spel dat Watervogels al enige jaren speelt, bleek daar achteraf niets meer van over te zijn.

Stefan Veldhuis, de prima spits van Wiron, een verhuisde Lont probeert hem te pareren.

Wiron begon goed aan de wedstrijd, wat gelijk resulteerde in een aantal halve kansen. Wiron speelde sterk het eerste kwartier. Watervogels kwam niet veel in het spel voor en werd bij tijden simpel weg getikt.Geen van deze kansen werden echter benut door de Oeversen. Na een kwartier spelen leek het spel van Wiron als een kaartenhuis ineen te vallen, nadat keeper Dennis Veldhuis met een fraaie duik een vrije trap onschadelijk moest maken.

Wiron probeerde met man en macht weer de overhand te krijgen in de wedstrijd. Het spel werd echter vooral afgespeeld op het middenveld. Benoemenswaardige kansen waren er dan ook van beide kanten niet en beide ploegen leken af te stevenen op een 0-0 ruststand. Vlak voor rust was de ban dan eindelijk gebroken. Na een goede aanval was het Stefan Veldhuis die aanvoerder Johan Tijsen in staat stelde om zijn eerste doelpunt van het seizoen te scoren(1-0). Met deze voorsprong ging men ook de rust in.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Wiron wilde aanvallen, maar kwam door de verdedigende houding van Watervogels niet verder dan het middenveld. Hierdoor kwam Wiron de eerste 20 minuten dan ook maar enkele malen voor het doel van de bezoekers. Watervogels daarentegen kon ook geen vuist maken en stuitte keer op keer op het sterk spelende verdedigingsduo bestaande uit Klaas de Haan en Cornelis Loonstra.

Doordat Watervogels niet wist te scoren en de vermoeidheid hen parten ging spelen, leek Wiron de laatste twintig minuten wat makkelijker te gaan voetballen. Minpuntje deze middag was de blessure die Mark Schouwenaar, die overigens een sterke indruk maakte, opliep. Na een onschuldig duel moest hij met een pijnlijke enkel het veld verlaten.

Wiron begon wat meer pressie te zetten op de goal van Watervogels, wat een kwartier voor tijd leidde tot een verdubbeling van de score. Het was uiteindelijk Sebas de Jong die de wedstrijd beslistte en voor de 2-0 aantekende.

Watervogels probeerde nog enkele malen druk te zetten in de hoop een aansluitingstreffer te forceren. Het geluk bleek echter niet aan hun zijde, waardoor pogingen óf gestopt werden, of in het vangnet vlogen.

Een goede overwinning van de mannen uit den Oever, waarmee zij met een totaal van 11 punten de 5e plaats innemen op de ranglijst. Aankomende zondag wacht de inhaalwedstrijd tegen Winkel. Wanneer tegen deze ploeg een overwinning word behaald, stijgt de ploeg wederom een plaatsje en staat het zelfs gedeeld derde met ZDH.

1-0 voor Wiron, de grensrechter - Douwe - is het er niet mee eens. Iedereen kent deze beste man inmiddels, de scheidsrechters gelukkig ook. Het wordt echt tijd dat hij eens een keer naar de opticiën gaat.

Reportage mogelijk gemaakt door garage Klein.

Wij bedanken Wiron, en met name Reijer Zwart, voor de prachtige foto's. Het verslag van Dennis Veldhuis wordt geplaatst zodra wij deze ontvangen. Succes verloor de uitwedstrijd op zondag met 0-1.