Tonegido-BKC pakt eerste winst in volle sporthal, publiek geniet van spannende wedstrijd
Uitgegeven op 17-10-2010 om 16:09  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - De handbalmannen van de kersverse combinatie Tonegido-BKC uit de Hollandse Kroon hebben de vuurdoop in de landelijke regio D goed doorstaan. In een goed gevulde sporthal lieten de handballers, die door de sponsors professioneel in het nieuw waren gestoken, in fases zien over hoeveel kwaliteit zij in de breedte beschikken. Toch werd het eind nog onnodig spannend door de vele tijdstraffen die de "Kroners" te verwerken kregen. De marge bleek uiteindelijk voldoende om tegen LRC de seizoensopening winnen af te sluiten 25-22.

Trainer/coach Noordhoek kon doordat het tweede team nog niet in actie hoefde te komen kiezen uit de 24-koppige selectie. De wisselbank was dan ook goed bezet. Tonegido-BKC moest alleen in de beginfase LRC voor zich dulden 1-2. Daarna was het de groen gelen die op voorsprong kwamen en bleven 5-2. De thuisploeg liet met snel spel een attractieve spelconcept zien. Veel snelheid bij opbouw en spelhervattingen deden de tegenstander vele malen de das om 11-7. Toch bleven de gasten uit Aalsmeer redelijk bij. LRC wat ook een combinatie ploeg is kon met de ervaring in de ploeg redelijk in het spoor blijven tot aan de rust 13-11.

Toch was Noordhoek niet tevreden, er werd tekort de snelle opbouw gehanteerd, het was nog te mat en het was nog te individueel.

In de eerste fase van de tweede helft bleven beide teams bij elkaar in de buurt. Ondanks dat Tonegido-BKC de betere was kon het niet voorkomen dat LRC dichtbij bleef. De vele tijdstraffen en ongelukkige beslissingen van het arbitraire duo haalde de thuisploeg veelal uit het spel 22-18. Vooraf werd er al gewaarschuwd dat de wedstrijd beslist zal worden in de laatste 10 minuten. De gespeelde oefenwedstrijden lieten dit duidelijk zien. Ook nu kwam de thuisploeg in de problemen, vanaf de 16 minuut werd er tot aan de 26 minuut niet gescoord. De "Kroners" stonden in deze fase veelal in ondertal en zelfs dubbel ondertal. LRC kwam hierdoor langzij 22-22.

De thuisploeg hervond zichzelf gelukkig op tijd en kon onder luide aanmoediging van het publiek toch het verschil maken. Tonegido-BKC won verdiend maar maakte het zichzelf onnodig moeilijk 25-22.

Doelpuntenmakers:

Gijs Bakker 7, Chris van Tongerlo 6, Sebas Jellema 3, Nathan Krom 2, Paul Schilder 2, Maikel Baars 2, Remco Bakker 2, Jesper Hiemstra 1.

Gijs Bakker gaat door met waarmee hij vorig seizoen goed in was, keihard op doel schieten.

Op de achtergrond de volle tribune in de sporthal.

Sebas Jellema dreigt....

....en verschalkt de keeper met een lob.

Handbal staat voor actie, de lat wordt hoger gelegd met deze eerste echte Hollands Kroon ploeg.

De laatste minuut, Tonegido BKC heeft de wedstrijd met twee punten marge in de zak, hier wordt de marge drie en is de overwinning een feit.

De bal hangt tegen de touwen, de tegenstanders van LRC weten het nu zeker, zonder punten naar huis.

Au!!!!, en allemaal oe's en ahh's vanaf de tribune, deze bal trof onze fotograaf Henk-Jan vol op het lichaam, de einduitslag was 25-22 voor de thuisploeg.
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!