Break Out ’88 begint seizoen met winst
Uitgegeven op 27-09-2010 om 12:05  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Afgelopen zaterdagavond speelde de heren 1 van basketbalclub Break Out ’88 de eerste wedstrijd van het seizoen. De heren legden in het eerste kwart de basis voor de overwinning. In het tweede en derde kwart hadden de tegenstanders van BV Amsterdam het betere van het spel, maar in het vierde en laatste kwart nam Break Out het heft weer in handen en werd de voorsprong weer ligt uitgebouwd.

In nieuwe shirts, gesponsord door café de Harmonie, traden de heren 1 van Break Out ’88 aan voor de seizoenopening. Niet alleen de shirts waren nieuw, het hele team was nieuw. Een aantal spelers zijn vanuit de heren 2 van vorig jaar over gekomen. Ook zijn er drie nieuwe spelers, waaronder oudgediende Sjors Liebe, de club komen versterken.

De wedstrijd begon om 19:00 uur lokale tijd en Break Out startte spetterend. Binnen 20 seconden vloog de eerste driepunter door het netje van de tegenstander. De bal werd goed rond gepast en zo werden vrijstaande spelers makkelijk gevonden. Verdedigend gezien ging het ook voor de wind. In de laatste minuut tekende een speler van BV Amsterdam voor de eerste score van de uitspelende ploeg. Ondertussen had Break Out al 11 keer het netje gevonden, wat doormiddel van 2 driepunters op 25 punten uit kwam. Deze 24 punten werden gemaakt door verschillende spelers. Tussenstand na het eerste kwart was dan ook 24 – 2.

In het tweede kwart veranderden de Amsterdammers van tactiek, dit legde ze geen windeieren. Onder aanvoering van een zeer goede spelverdeler openden ze de jacht op Break Out. Punt voor punt slopen ze dichterbij. De mannen van Break Out gingen haastig spelen, de vrije man werd niet goed gezocht en er werd te haastig geschoten. Verdedigend konden ze geen grip vinden op de beste man van de tegenstander. Als Luuk de Jong slalomde deze keer op keer door de linies om daarna de bal door de basket te werpen. Door het goede eerste kwart behield Break Out zijn voorsprong, maar zag deze wel flink slinken. Tussenstand na het tweede kwart was 33 – 22.

Het derde kwart gaf ongeveer hetzelfde beeld als het tweede kwart. BV Amsterdam bleef goed aanvallen. Break Out vond echter ook weer wat rust terug in hun aanval. Vooral via lange man Sjors Liebe werd het netje zo nu en dan toch weer gevonden. De opgebouwde voorsprong bleef hierdoor bestaan. Na het derde kwart was de tussenstand 49 – 42.

In het vierde kwart pakte Break Out het verdedigend anders aan. Er gingen 2 man verdedigen op de topspeler van de tegenstander. De overige 4 Amsterdammers moesten nu worden beteugeld door 3 van Break Out ’88. De tactiek werkte redelijk. Aanvallend gezien begon het weer te lopen en Liebe ging verder waar het derde kwart mee was opgehouden, namelijk de bal ontvangen, draaien en het punt maken. Mark Smit liet tweemaal zien dat hij over een uitstekende fast break beschikt. Het was al snel duidelijk dat Break Out de voorsprong niet meer uit handen ging geven.

Einduitslag was 70 – 56, en prima start van het seizoen met een nieuw team. De volgende wedstrijd van Break Out ’88 Heren 1 is op vrijdag 1 oktober om 21:15 in de Appolohal te Amsterdam, tegenstander is dan BV Lely.