Mennen door het Robbenoordbos, menmarathon 14 en 15 augustus
Uitgegeven op 05-08-2010 om 08:08  |  link  |  bewaar  |  print

STROE - Oude tijden herleven als man en paard tijdens de menmarathon te Stroe strijden om het kampioenschap 2010. De stichting menmarathon Wieringen organiseert wederom dit bijzondere evenement in het weekend van 14 en 15 augustus.



Inmiddels hebben zich meer dan 50 combinaties ingeschreven en belooft het weer een spektakel te worden. Zowel combinaties met een kleine shetland pony alsmede vierspannen paarden doen mee. Zaterdag 14 augustus zetten de deelnemers hun beste beentje voor tijdens de dressuur en aansluitend de vaardigheidsproef, welke op snelheid gereden moet worden. Op zondag 15 augustus gaan de deelnemers op pad voor de marathon. Dit jaar is de route bijzonder, daar de organisatie toestemming van staatsbosbeheer gekregen heeft de route via het Robbenoordbos uit te zetten. Voor fietsers een uitgelezen kans om mee te fietsen. Aan het eind van de 20 kilometer lange route zijn zes hindernissen gebouwd. Elke hindernis is door de menner en zijn groom eerder al verkend. De bedoeling is dan ook dat de hindernis foutloos en zo snel mogelijk gereden gaat worden, waarbij de groom aanwijzingen geeft.




Een zeer groot aantal vrijwilligers zoals juryleden, hindernisrechters, starters, parkeerwachten hindernisbouwers, lootjesverkopers en balletjes rapers zal zich tijdens deze twee dagen weer van zijn beste kant laten zien. De hindernissen staan dit jaar in Oosterland, Smerp en Stroe. Op het hoofdterrein staan de laatste twee hindernissen, waarbij de brug met de waterbak als vanouds het hoogtepunt vormen. De rust is halverwege het parcours in Den Oever, waar de deelnemers na een veterinaire controle weer vertrekken.

De catering zal weer verzorgd worden door hotel-eetcafé de Brug uit Ewijcksluis. Hieruit blijkt dat de organisatie zijn wortels niet alleen in Wieringen heeft maar ook in Anna Paulowna en Breezand. Op het hoofdterrein te Stroe zijn tevens andere attracties zodat ieder aan zijn trekken komt. Een loterij en de prijsuitreiking zullen het weekend afsluiten.



Bezoekers dienen zich te houden aan het éénrichtingsverkeer te Stroe dat tijdelijk voor dit evenement is ingesteld.
Een kaart van de route is te vinden op de website www.smw-wieringen.nl
(advertentie)
(advertentie)
Occasions