Arjen Bos wint 2e HippoGym tijdrit
Uitgegeven op 26-05-2010 om 21:50  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - De Stichting Vikingsport Wieringen organiseerde woensdagavond de Hippogym tijdrit. Er stonden 71 wielrenners aan de start. De overwinning ging naar Arjan Bos. Beste Wieringer werd Marcel de Koning op de zesde plaats.

Marcel de Koning is dit jaar weer fanatiek op de pedalen gaan staan. Woensdag was hij de beste Wieringer in de tijdrit over zo'n 14 kilometer. Foto's Henk-Jan Wittink.

Na een geslaagde 1e versie stond ook dit jaar weer de HippoGym tijdrit op de agenda. Met 71 deelnemers was de wedstrijd niet helemaal vol, maar dat had ongetwijfeld te maken met de planning tussen de Rabo Meertour de de Helderse Tour de Lasalle in. Met een straffe noord-oosterwind wind was het bikkelen geblazen voor de deelnemers over het 14,2 km lange parcours. Onder de deelnemers de winnaar van de Hel van Petten & de Rabo Meertour Rick van Breda (Govers-Verdoes), nr. 2 van de Meertour Arjen Bos (Olbers & IJlstra) en leider in het Klein-Verdoes klassement Michael Ruska (wv Greuter-Volendam). Na 2 km moesten de renners al het klimmetje van Westerklief op. Daarna werd er via de achterkant van Hippolytushoef, via Polderwaard-Nieuwland koers gezet naar Den Oever. Vanuit Den Oever werd er weer op volle snelheid koers gezet naar de finish bij Hippolytushoef.

Arjen Bos (Olbers & IJlstra) was de enige renner die onder de 19 minuten dook. Hij klopte belofte renner Jan Lof (Broek in Waterland) en Marc Hulzebos (Govers-Verdoes). Rick van Breda kwam er niet aan na alle festiviteiten van zijn overwinningen. Hij werd 4e, net voor Hendrik Falkena (Olbers & IJlstra) die 5e werd. Winnaar van de Formido Vikingtour, en leider in het Klein-Verdoes klassement, Michael Ruska werd 10e en bleef leider in het klassement en mag ook in de Huisduinen omloop in de Vikingtrui rijden.

Winnaar Arjan Bos stijlvol op weg naar de meet.(deze foto kregen wij van Fred Ooms namens Stichting Vikingsport Wieringen, waarvoor onze dank.)

De wedstrijd startte bij de manege van de Wironruiters. De finish lag langs de N99 op de parallelweg. Volgens de deelnemers was deze editie zwaarder dan voorgaande jaren. De koude noordoosten wind werd als hinderlijk ervaren. Voor het gevoel was het dan ook iets aan de koude kant. De renners startten om de minuut, rond half negen was de als laatste gestarte Michael Ruska binnen en volgde de prijsuitreiking in de kantine van de Wironruiters.

Klassementsleider Michael Ruska, winnaar van de Vikingtour, startte als laatste.

Hier gaat Oscar Pranger over de finish. De complete uitslag van de wedstrijd wordt nog naar ons toegestuurd.

Speciaal voor Michael Ruska is er een nieuw shirt gemaakt welke hij wel past.

Bij de dames werd Astrid Steenman eerste (rechts op de foto) Nynke Lof werd tweede. Derde werd Marianna Hoekstra, zij staat niet op de foto. Verder op de foto Steven Taal, sponsor van de wedstrijd namens Hippogym.

Winnaar bij de nieuwelingen, Teun Goedhart.

Het podium bij de amateurs, links Marc Hulzebos (3), in het midden Arjan Bos (1) en rechts Jan Lof (2) voor de winnaars staat de sponsor.