Strip
Uitgegeven op 16-05-2010 om 22:21  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Strip

Dames Tonegido 2 kampioen, uitslag 15-10

Wedstrijd zat zo goed als in de tas, maar op 3/4 van de wedstrijd lieten de meiden het toch zowat lopen. De dames van Petten 1 kwamen nog vervaarlijk terug via een paar fraaie treffers. Daarna nam Dames 2 het heft weer in eigen hand en bepaalde de eindstand op 15-10. Na een kampioens-yel werden de dames gefeliciteerd door achtereenvolgens de tegenstander, het bestuur en door Dames 1 die ook thuis moesten spelen.

Nog meer goed asfaltnieuws, het door Wieringernieuws gesteunde zijspanteam "Team Streuer" uit Grolloo staat na vandaag eerste in de strijd om het het Nederlands Kampioenschap.

Team Streuer pakt leiding kampioenschap na 2e plek in Hengelo

Tijdens de vandaag verreden ONK zijspan race in het Gelderse Hengelo pakten Bennie Streuer en Kees Endeveld opnieuw een podium plaats.

Dit maal was het echter niet Collin Nicholson die de overwinning pakte maar de Belg Bertrand.

Team Streuer had niet echt een goede start en doken dan ook als 4e de eerste bocht in.
Deze matige start werd echter al direct goed gemaakt en bij het ingaan van de van Manenbocht werd team Kentrop al voorbij gestreefd. Het kleine gaatje naar de Belg Bertrand werd ook snel dicht gereden. Er ontspon zich een ronden lange gevecht om de 2e plek. Hierbij wist Bertrand elke aanval van Bennie en Kees af te slaan. Door dit gevecht kon team Nicholson iets bij de strijdende kemphanen weg rijden.

Toen deze echter in de 8e ronde een spin maakte en z,n motor niet direct weer aan de praat kreeg was de strijd om de 2e plaats veranderd in de strijd om de overwinning. In de 10e ronde deed team Streuer nog een laatste alles of niets poging bij het aanremmen van de busstop chicane . Ook deze poging wist de Belg af te houden en koos Bennie ervoor, om voor het kampioenschap te gaan. En zodoende finishten zij op een keurige 2e plaats (de 3e op rij) en deden goede zaken voor het kampioenschap. Team Nicholson wist z,n span toch nog weer aan de praat te krijgen en finishte als 10e.

Door de behaalde 2e plek staat team Streuer nu bovenaan in het kampioenschap.en vertrekt met een goed gevoel terug naar Grolloo.