Gemeenteberichten Wieringen
Uitgegeven op 26-04-2010 om 09:40  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Gemeenteberichten.

SLUITING GEMEENTEHUIS, WMO-LOKET EN VEILIGHEIDSBUREAU


Het gemeentehuis, het Wmo-loket (Parkzicht) en het Veiligheidsbureau zijn voor alle diensten gesloten op: Vrijdag 30 april 2010 en op Woensdag 5 mei 2010.

DODENHERDENKING
De herdenking van de gevallenen op Wieringen zal op dinsdag 4 mei 2010 plaatsvinden. Het protocol ziet er als volgt uit:

18.00 uur: tot zonsondergang alle vlaggen halfstok
18.30 uur: openbare herdenking in de Hippolytuskerk
19.35 uur: stille tocht naar de begraafplaats Zandburen
19.50 uur: luiden van alle kerkklokken
19.59 uur: Last Post met aansluitend twee minuten stilte
20.02 uur: zingen van het Wilhelmus
20.04 uur: het leggen van een krans door burgemeester M.J.P. van Kampen-Nouwen


Met het oog op het karakter van deze nationale herdenkingsavond, is het gewenst dat op deze avond geen openbare vermakelijkheden worden aangeboden. Daar de horecabedrijven hun normale dienstverlenende functie moeten kunnen blijven vervullen, kan sluiting van deze bedrijven niet worden voorgeschreven. Wel dient van 18.00 tot 21.00 uur de exploitatie zodanig te geschieden, dat hieraan elk vermakelijkheidsaspect ontbreekt.
Van 18.00 tot 21.00 uur dient de buitenverlichting, zoals neon en lichtbakken gedoofd te zijn en mag geen andere muziek ten gehore gebracht worden dan die van de officiële Nederlandse radioprogramma’s. Deze richtlijn kwam tot stand in overleg met het Bedrijfschap Horeca.


WIJZE VAN STEMMEN TIJDENS DE TWEEDE KAMERVERKIEZING OP 9 JUNI 2010

Stemmen in een willekeurig stemlokaal
Om het u als kiezer gemakkelijker te maken, kunt u in elk stemlokaal binnen de gemeente Wieringen uw stem uitbrengen. Om te kunnen stemmen, moet u uw stempas en een geldig identiteitsbewijs meenemen.

Indien u niet in staat bent zelf uw stem uit te brengen op de dag van de verkiezing of wanneer u liever in een andere plaats in Nederland uw stem uitbrengt dan kunt u kiezen voor één van de onderstaande mogelijkheden.

A. STEMMEN BIJ VOLMACHT
Wanneer u niet in staat bent om op 9 juni a.s. te gaan stemmen kunt u ervoor kiezen iemand anders te machtigen uw stem uit te brengen.
Er wordt bij stemmen bij volmacht onderscheid gemaakt in de volgende twee mogelijkheden:
1. u geeft een volmacht aan een persoon die in dezelfde gemeente als kiezer staat geregistreerd;
2. u geeft een volmacht aan een persoon die in een andere gemeente (binnen Nederland) als kiezer staat geregistreerd.
Voor beide mogelijkheden geldt dat de gemachtigde maximaal twee volmachten mag aannemen. Deze mag hij uitsluitend tegelijk met zijn eigen stem uitbrengen!

1. Na ontvangst van uw stempas kunt u, tot en met de dag van de stemming, een andere kiezer machtigen voor u te stemmen. Dit doet u door de achterzijde van uw stempas in te vullen en deze vervolgens aan de gemachtigde over te dragen. Let op, u kunt op deze wijze alleen iemand uit dezelfde gemeente deze onderhandse volmacht geven!
2. Indien u een persoon wilt machtigen die in een andere gemeente uitgenodigd is zijn stem uit te brengen dan dient u dit schriftelijk aan te vragen. Hiervoor bestaan formulieren die u bij Burgerzaken kunt verkrijgen. U dient dit verzoek uiterlijk 26 mei 2010 te hebben ingediend! Daarnaast kunt u op deze wijze niet iemand machtigen wanneer u reeds een kiezerspas heeft aangevraagd (zie hieronder).

B. KIEZERSPAS
Bent u op 9 juni 2010 niet in de gelegenheid uw stem in uw eigen gemeente uit te brengen, maar wel elders in Nederland? In dat geval kunt u een kiezerspas aanvragen bij uw eigen gemeente. Met de kiezerspas kunt u stemmen in alle Nederlandse gemeenten. Het formulier hiervoor kunt u aanvragen bij de afdeling Burgerzaken. Bij de aanvraag moet u uw stempas bijvoegen. Zorg dat uw gemeente uw ingevulde aanvraagformulier uiterlijk 26 mei 2010 ontvangt. U kunt bij de gemeente tot en met 4 juni 2010, 12.00 uur, uw aanvraag ook mondeling doen.

Voor meer informatie of het verkrijgen van de vermelde formulieren kunt u contact opnemen met Burgerzaken, mevrouw L. van den Berg, tel. 0227-594324.


Hippolytushoef, 27 april 2010
Drs. J. Wittink, secretaris
M.J.P. van Kampen-Nouwen, burgemeester

(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
(advertentie)
Occasions
Toyota Corolla Cross 2.0 High Power Hybrid Team D full options
€ 45.250,-