Beslag op panden Hooijmaijers, spannende tijden voor Wieringerrandmeer
Uitgegeven op 24-04-2010 om 07:36  |  link  |  bewaar  |  print

HILVERSUM - Justitie heeft voor een bedrag van 1,8 miljoen euro conservatoir beslag laten leggen op panden van de Noord-Hollandse oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers. Dat meldde tv-rubriek Nova vrijdag, onder meer op basis van onderzoek in het kadaster. Een meerderheid in Provinciale Staten van Noord-Holland vindt dat grote bouwprojecten waarmee Hooijmaijers van doen heeft gehad, moeten worden opgeschort.

Het Openbaar Ministerie (OM) wilde de bevindingen van Nova vrijdagavond niet bevestigen. Het onderzoek is nog in volle gang. Het beslag is mogelijk een indicatie voor de verdenking die justitie jegens Hooijmaijers koestert: hij zou voor bijna twee miljoen euro aan steekpenningen hebben ontvangen.

Eind maart deden de FIOD/ECD en de Rijksrecherche invallen in twee woningen en zes bedrijven, in het kader van een onderzoek naar ambtelijke corruptie en omkoping. Behalve bij VVD-politicus Hooijmaijers en zijn vrouw werden ook doorzoekingen verricht bij een aantal bouwbedrijven.In zijn hoedanigheid als gedeputeerde van Ruimtelijke Ordening en FinanciŽn was Hooijmaijers betrokken bij een reeks bouwplannen van de provincie Noord-Holland.

IJsland

Hooijmaijers trad vorig jaar gedwongen terug als provinciebestuurder, nadat Noord-Holland 78 miljoen euro verlies had geleden als gevolg van beleggingen in IJsland. Na de invallen zei hij zich van geen kwaad bewust te zijn.

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben twee weken geleden zelf een forensisch expert aan het werk gezet om de projecten Wieringerrandmeer en de Bloemendalerpolder door te lichten op onregelmatigheden. Voor stopzetting van projecten is het volgens GS nog te vroeg: belangrijke besluiten over de projecten staan pas later dit jaar op de agenda. Een meerderheid in Provinciale Staten van Noord-Holland vindt dat grote bouwprojecten waarmee Hooijmaijers van doen heeft gehad, moeten worden opgeschort.

Bron: De Telegraaf)

(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Prius Wagon 1.8 Aspiration Hybrid
€ 12.745,-

Toyota Verso 1.6 Linea Terra
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Hippo Noord - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...