Kookwedstrijd in Restaurant N99Uitgegeven op 04-02-2010 om 05:52 |
link |
bewaar |
printHIPPOLYTUSHOEF - Restaurant 99 organiseert vanaf donderdag 25 februari een kookwedstrijd voor amateurkoks. De kookwedstrijd loopt tot november dit jaar, met uitzondering van de maanden juli en augustus in verband met de zomer. Iedere derde donderdag van de maand is er een “proef” kookavond waar het geselecteerde recept gekookt zal worden voor u en de gasten in het restaurant.
Het is de bedoeling dat u de receptuur, het hoeft geen eigen bedacht recept te zijn als u het maar goed en smaakvol kunt klaarmaken, voor een amuse en één voor-, hoofd- of dessertgerecht naar N99 toe stuurt. Als de receptuur praktisch goed uitvoerbaar is nodigen zij u uit om dit op een, in overleg met u, vast te stellen middag vóór te koken in het restaurant. Op de “proef” kookavond, waar u zichzelf als een chef-kok presenteert, krijgt u uiteraard van het team van Restaurant 99 alle steun die u nodig heeft om uw gerecht tot een succes te maken.
Een onafhankelijke jury zal uw gerecht beoordelen op originaliteit, het gebruik van seizoen- en streekproducten en presentatie. Op de avond dat u kookt, kiezen zij één gerecht dat door gaat naar de finale op donderdag 18 november. De jury zal bestaan uit:
-de heer Henk Cornelissen, journalist van de Wieringercourant,
-de heer Aard Alkemade, brood- en banketbakker uit Anna Paulowna,
-de heer John Neidhöfer, slager uit Den Oever,
-de heer Willem Hoogsteen, biologische groenteboer van De Hippolytushoeve,
-een maandelijks wisselende ”special guest”.
De winnaar wordt beloond met de titel beste amateurkok 2010 bij Restaurant 99, een passende keukenprijs en 2-daagse stage bij, het met een ster bekroonde restaurant, Merlet te Schoorl onderleiding van Timo Munts. Als deelnemer mag uw partner kosteloos deelnemen aan het 3-gangen diner op ‘uw’ avond. Zij, die net zoveel vertrouwen in uw kookkunst, als in de onze, hebben, uw vrienden, familie en andere gasten, betalen € 29,50 voor het 3-gangen menu, exclusief de drankjes. De menuprijs voor het diner op de finaleavond, op donderdag 18 november, bedraagt € 54,50 (uiteraard zijn er geen kosten aan verbonden voor de deelnemers). Dit diner bestaat uit 3 amuses en 7-gangen, exclusief de drankjes.
Indien u geïnteresseerd bent, meld u zich dan zo spoedig mogelijk aan want maandelijks zijn de deelnemers mogelijkheden beperkt. Voor de eerste kookronden tenminste vóór 5 februari, door inzending van de antwoordstrook en uw receptuur voor een amuse en een voor-, hoofd- en nagerecht naar Restaurant 99, Rijksstraatweg 15, 1777 PE Hippolytushoef.
Voor verdere inlichtingen kunt u contact met ons opnemen via
info@brasserierestaurant99.nl of telefoonnummer: 0227-59 25 85.
Gerard Walters en Linda de Kleine zien uw inzending graag tegemoet en hopen op een succesvolle wedstrijd.
Hieronder staan de wedstrijddata, noteert u deze data goed!! Op de website houdt Restaurant N99,
www.restaurant99.nl, bij wie, wanneer en welk gerecht hij of zij komt ‘proef’koken. Hier kunt u dus de nodige informatie vinden.
Wedstijddata:
Donderdag 25 februari ‘proef’kookavond
Vrijdag 26 maart ‘proef’kookavond
Donderdag 29 april ‘proef’kookavond
Donderdag 27 mei ‘proef’kookavond
Donderdag 24 juni ‘proef’kookavond
Donderdag 23 september ‘proef’kookavond
Donderdag 21 oktober ‘proef’kookavond
Donderdag 18 november finale avond
U kunt natuurlijk ook zelf de kwaliteiten van uw kook’concurrenten’ komen proeven tijdens deze data!! Dinerprijs € 29,50 per persoon exclusief de drankjes.