The Wind Experience Ice Edition ijssurfwedstrijd Amstelmeer, zondag 31 januari 2010
Uitgegeven op 30-01-2010 om 09:01  |  link  |  bewaar  |  print

DE WEDSTRIJD IS AFGELAST EN TOT NADER ORDER VERPLAATST!!!!

WESTERLAND - Het winterseizoen leek voorbij te zijn, maar de weerberichten bieden ons weer een aantal dagen lichte tot in het weekend, strenge vorst! Met deze voorspelling én het bericht dat het Amstelmeer afgelopen dinsdag opengesteld is voor schaatsers, is de organisatie aan de slag gegaan. Op onderzoek uit! Waar ligt het beste stukje ijs en waar is genoeg gras om een grote IJssurfwedstrijd te houden? Nou, daar zijn zij uitgekomen!


bron foto www.nu.nl

Op Zondag 31 januari wordt er op Lutjestrand 3, het kitestrand, de eerste editie van the ‘The wind Experience Ice Edition’ georganiseerd! Iedereen in het bezit van een IJssurfer en een veilige helm mag deelnemen aan deze wedstrijd.

IJssurfen is een variant op ‘windsurfen’. In plaats van een surfplank zullen in dit geval zelfgebouwde ‘ijssurfers’ in combinatie met een zeil gebruikt worden. Deze ijssurfers zijn gebouwd van 3 of 4 grote ijzers in combinatie met een grote houten plank. Met het IJssurfen zijn dit jaar al snelheden van meer als 85 km/h behaald! Het beloofd dus een spectaculaire wedstrijd te worden.

In samenwerking met IJsclub Westerland zal vrijdag een grote wedstrijdbaan door de centimeters sneeuw geschoven worden waar de deelnemers hun ding kunnen doen.

Om 11.00 uur vind de eerste start plaats. De eerste 10 IJssurfers naast elkaar op 1 startlijn zullen na het startsignaal de wedstrijd baan van ongeveer 1000 meter lang zo snel mogelijk proberen af te leggen. De 10 beste surfers zullen aan het einde van de wedstrijd doorgaan naar de finale.

Om op te warmen of voor een hapje of een drankje zijn Brasserij en Beachbar Brandendzand de gehele dag geopend. Na de wedstrijd zal ook in Beachbar Brandendzand de prijsuitreiking plaatsvinden!

"Heeft u een ijssurfer en wilt u misschien deelnemen, dan kunt u op de hoogte gehouden worden van alle updates betreffende de wedstrijd. Hiervoor vult u uw gegevens in op www.sport-nu.nl en wij houden u op de hoogte! Bezoekers kunnen ook op www.sport-nu.nl zien of de wedstrijd wel of niet door zal gaan.

Het beloofd een spectaculaire dag te worden met vele deelnemers en bezoekers vanuit het hele land!

Duimt u mee voor het weer?
"

De organisatie!


Trouwen, fotografie Henk-Jan Wittink.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Ik vind melk lekker....
Ik wil verse melk van de familie Rotgans dagelijks geleverd en gekoeld.
Ik pak liever de goedkope in karton verpakte onder uit het schap.
  
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Trend, navigatie
€ 14.495,-

Nissan Note 1.4 Life
€ 7.945,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Hotel Kaan - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...