Dames Tonegido starten met nederlaag in tweede seizoenshelft
Uitgegeven op 18-01-2010 om 09:22  |  link  |  bewaar  |  print

ZWAAG – De tweede competitiehelft zijn de dames van Tonegido met een nederlaag (21-18) gestart. Deze week speelden zij tegen Westfriezen. Voor de dames een bekende en zij wisten dan ook dat het geen makkelijke wedstrijd ging worden.

De eerste helft gingen beide teams gelijk op. Hierbij nam Westfriezen meerdere malen het voortouw in de aanval door middel van snel combinatiespel vanuit het midden opgezet. De verdediging van Tonegido had hier duidelijk moeite mee en maakte dan ook een aantal fouten. Dit werd meerdere malen bestraft met een zeven-meter worp die goed benut werden door Westfriezen.

In het begin van de eerste helft had Tonegido niet genoeg snelheid in de aanval, waardoor de kansen niet gecreëerd werden. Westfriezen daarentegen kon een aantal keer de bal snel opspelen doordat Tonegido niet snel genoeg terug was in de aanval en benutte deze kansen dan ook. Naarmate de eerste helft vorderde konden de dames van Tonegido elkaar beter vinden en zodoende konden zij aansluiting houden met Westfriezen. De ruststand was uiteindelijk 11-10 voor Westfriezen.

De tweede helft koos Westfriezen duidelijk voor mandekking en hierdoor kon Tonegido de aanval niet goed opbouwen. De snelheid was uit het spel, maar Tonegido wist wel de aansluiting met Westfriezen te behouden. Naarmate de tweede helft vorderde liep Westfriezen door hun snelle spel uit naar 15-12. Op dat moment besefte Tonegido dat de aanval ook snel opgebouwd moest worden en bracht hierdoor meer druk in de aanval. Zij konden de stand terugbrengen naar 15-15. Met nog ongeveer 7 minuten te spelen werd het team uit Hippolytushoef iets sterker in de aanval en wist twee punten uit te lopen op Westfriezen, namelijk 16-18. Maar met nog 4 minuten te spelen zakte het helemaal in bij Tonegido. Het spel wat zij daarvoor speelde lukte niet meer en Westfriezen profiteerde hiervan door het spel nog sneller op te bouwen en zij wisten in 4 minuten tijd de wedstrijd naar zich toe te trekken door 5 doelpunten achter elkaar te pakken. De eindstand was 21-18.