Winst voor Tonegido dames 1
Uitgegeven op 29-11-2009 om 14:35  |  link  |  bewaar  |  print

ALKMAAR – De dames van Tonegido hebben hun spel van de vorige weken weer enigszins opgepakt. Zij speelden deze week in Alkmaar tegen Koedijk 1. Het werd 6-16 voor de ploeg uit Hippolytushoef.

De wedstrijd was nauwelijks begonnen of de linkshandige Sandra Boonacker opende vanaf de hoek de score voor Tonegido. Kort daarna wist Koedijk nog de gelijkmaker te maken, maar zij konden niet in het spoor blijven van Tonegido. Tonegido nam duidelijk het initiatief in de wedstrijd, combineerde goed en bracht de bal snel op.

De verdediging van Tonegido stond de gehele eerste helft goed op zijn plaats. Koedijk had hier duidelijk moeite mee en scoorde tweemaal in de eerste helft. Hierbij stond keepster Bianca Kort de eerste helft onder de lat en stond sterk te keepen.
Tonegido scoorde meerdere malen vanuit de break-out, nadat zij de bal van het statisch spelende Koedijk hadden onderschept. Dit resulteerde in een ruststand van 2-9 in het voordeel van Tonegido.

In de tweede helft had de cirkelspeelster van Koedijk meer ruimte op de cirkel bij Tonegido en hier profiteerde zij dan ook van. Tonegido nam ook in de tweede helft het initiatief, maar werd meerdere malen afgefloten door de scheidsrechter op momenten dat er voordeel voor Tonegido was. Hierna kon Tonegido het spel van de eerste helft niet doorzetten. Er werd weer iets te gehaast gespeeld, waardoor de dames hun voorsprong niet nog verder konden uitbreiden. In de laatste paar minuten van de wedstrijd stond Tonegido met vier man in het veld, omdat zij niet voldoende afstand hielden bij de vrije worpen van Koedijk. Ook nu bleef de verdediging goed haar best doen en met behulp van keepster Melania de Bie, wie de tweede helft onder de lat stond, was de eindstand 6-16.

Scores: Franciska Prins (6x), Vera Hille (3x), Sandra Boonacker (2x), Janice Buijs, Karin van Hoesel, Annelore Koster, Eefje Kuitert en Melissa Boersen (allen 1x)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!