ZeeVerse Vismarkt Wieringen heeft Koninklijke aanbieding Uitgegeven op 28-08-2009 om 16:30 | link | bewaar | print
DEN OEVER - Hieronder de nieuwsbrief van de ZeeVerse Vismarkt Den Oever, zoals u deze ook kunt ontvangen na aanmelding via de mail.
Nieuwsbrief van 28 augustus 2009
Beste Visliefhebber,
Dit jaar hebben de Flora- en Visserijdagen een oranje randje, want morgenochtend komt Koningin Beatrix ons een bezoek brengen. En bij een Koninklijk bezoek hoort een Koninklijke Aanbieding!
We hebben morgen een primeur………verse scholfilet van de vissers van Wieringen. De schol wordt door de vissers van Wieringen met liefde gevangen, daarna wordt de schol met zorg gefileerd en is nu exclusief en zeer aantrekkelijk geprijsd voor u te koop.
Sinds jaar en dag vissen de vissers van Wieringen op schol. In de zomermaanden wordt de schol vlak onder de kust gevangen, de zogenaamde walscholletjes of zomerscholletjes. Deze schol is van een superkwaliteit met mooi, stevig visvlees.
De aanbieding van deze week is;
500 gram Scholfilet € 5,50
1 kilo Scholfilet € 9,00
5 kilo Scholfilet € 42,50
Vanaf volgende week is het ook mogelijk om verse scholfilet en gepelde garnalen te bestellen via www.versevis.nl en/of www.po-wieringen.nl . Als u nog meer informatie over schol wilt weten, dan kunt u daarvoor terecht op internet. Het Nederlands Visbureau heeft een speciale site in het leven geroepen, www.dolopschol.nl, neemt u gerust eens een kijkje.
Met al dat gepraat over schol krijgt u natuurlijk zin in een lekker scholgerecht. Dit keer niet een recept met gebakken schol, maar waarbij de schol gegratineerd wordt.
Ingrediënten:
6 scholfilets (à 100 gram)
3 geroosterde paprika’s uit pot
2 tenen knoflook (geperst)
2 theelepels paprikapoeder mild
½ eetlepel oregano
100 ml medium dry sherry of witte wijn
75 gram geraspte belegen kaas
zout en versgemalen peper
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Pureer de paprika’s in de keukenmachine of in een hoge kom met een staafmixer. Meng de knoflook, paprikapoeder en oregano erdoor en breng het mengsel op smaak met zout en peper. Halveer de scholfilets in de lengte en bestrijk ze aan de velkant met de paprikapuree. Rol de filets op, begin aan de smalle kant, en zet de rolletjes naast elkaar in een lage ovenschaal. Schenk de sherry of wijn op de bodem en strooi de kaas over de vis. Laat de scholrolletjes in de oven in 15-20 minuten gaar worden. Lekker met pasta en sperziebonen.
De Flora- en Visserijdagen beginnen vrijdagavond om 20.00 en worden maandagavond om 21.30 afgesloten met een grote vuurwerkshow vanaf de haven. Het programma is te uitgebreid om hier te vermelden, daarom verwijs ik graag naar de websites www.visserijdagen.nl en www.florafeest.nl ,
Anders dan er in alle media gemeld is, is de ZeeVerse Vismarkt Wieringen morgen gewoon om 9 uur geopend. We blijven wel wat langer geopend, tot omstreeks 14.30. Het is morgen helaas niet mogelijk om met de auto bij de visafslag te parkeren. Bij het binnenkomen van Den Oever wordt u door parkeerwachten verwezen naar het parkeerterrein. Daar vandaan wordt u de weg gewezen naar de haven.
Het assortiment van morgen bestaat uit Tong, Tarbot, Griet, Kabeljauw, Heek, Schelvis, Leng, Wijting, Schar, Lange Schar, Tongschar, Rog, Zeebaars, Harder, Krabbenpoten, Langoustines, Rode Poon, Grauwe Poon, Garnalen, Mosselen, Jakobsschelpen, Oesters, Kokkels en Oesters.
We hopen u dit weekend te mogen begroeten in Den Oever!!
Hartelijke Groet namens alle medewerkers van de ZeeVerse Vismarkt,