Oud-Wieringer door rotsblok omgekomen
Uitgegeven op 10-08-2009 om 13:08  |  link  |  bewaar  |  print

THUEYTS (ANP) - Een 46-jarige Nederlandse toerist die zaterdag in de Zuid-Franse Ardèche in een rivier zwom, is omgekomen toen een rotsblok bovenop hem viel. Zijn 8-jarige dochter is levensgevaarlijk gewond geraakt. Ze is overgebracht naar een ziekenhuis in Montpellier. Het slachtoffer is een oud inwoner van Wieringen, Ton van Burgsteden.

Vier andere toeristen, een Nederlandse vrouw en drie Fransen, raakten lichtgewond. Dat heeft een wachtmeester van de Nederlandse marechaussee, die deze zomer werkzaam is bij de Franse politie, zondag laten weten.

Het slachtoffer, Ton van Burgsteden.

Het incident deed zich voor in een rivier in Péreyres. ,,De Nederlanders en andere mensen waren aan het zwemmen in een meertje met een waterval'', aldus de politiewoordvoerder. ,,Net boven de waterval zaten enkele loszittende rotsen die omlaag vielen.''

De politiewoordvoerder zei dat de afgelopen dertig jaar bij de waterval van Ray Pic geen incidenten met vallende rotsen zijn geweest. Hij voegde eraan toe dat niets er op wijst dat mensen verantwoordelijk waren voor het loskomen van de stenen.

De autoriteiten hebben een autopsie bevolen op het stoffelijk overschot van de Nederlandse man. De plek waar de rotsen vielen, is voorlopig voor onderzoek afgesloten. De Franse politie overweegt explosieven te gebruiken om andere losgeraakte rotsen gecontroleerd te laten komen.


(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Ik vind melk lekker....
Ik wil verse melk van de familie Rotgans dagelijks geleverd en gekoeld.
Ik pak liever de goedkope in karton verpakte onder uit het schap.
  
Occasions
Toyota C-HR 1.8 Hybrid Energy
€ 22.995,-

Fiat Panda 1.1
€ 2.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Kermis 1962 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...