Wieringernieuws was dit weekend mee als gast met Nelon Racing naar Assen
Uitgegeven op 10-08-2009 om 13:33  |  link  |  bewaar  |  print

ASSEN - Op uitnodiging van Nels Lont, was onze redacteur/fotograaf Henk-Jan Wittink het afgelopen weekend te gast tijdens de Rizla Racing Day. Tal van flitsende, spectaculaire snelheidsporten passeerden er de revue. Henk-Jan was zaterdagochtend vroeg al afgereisd om met eigen ogen te aanschouwen wat het team van Nelon Racing zoal doet tijdens en rondom de wedstrijd. Het werd een prachtig weekend, zeker voor herhaling vatbaar en petje af voor het team dat na een seizoen vol tegenslag de moed er weet in te houden en goed nieuws voor de toekomst heeft te melden. Tekst en fotografie, Henk-Jan Wittink.


Nels in actie tijdens de tweede training, helaas was er ook dit weekend veel tegenslag, maar het roer gaat om. Er wordt binnenkort plaats gemaakt voor jong talent.

Nels Lont zal zijn "zitje" afstaan en zich meer met de organisatie van het team bezighouden. Nels weet dat het met de motor dik in orde is. Vorige maand is voor de wedstrijd in Duitsland op het circuit van Oschersleben het nieuwe frame geplaatst en moest er naar een nieuwe afstelling van de motor gezocht worden. Na dit weekend in Assen heeft Nels ook nagedacht over de toekomst. Hij kan meedoen, maar dan wordt het alles of niets. Dit kan hij niet langer verkopen aan zijn familie, zij hebben hem gesteund en de racesport gedoogd. Nels is met 47 jaar de nestor in het rennerskwartier, hij heeft de knoop doorgehakt en besloten om uit een aantal talentvolle jongens een keuze te maken. Wellicht komt er tijdens de volgende training al een jongeling op de motor om te testen. Dit is in ieder geval het laatste seizoen waarin wij Nels actief in actie hebben kunnen zien. Het team moet, gezien de kwaliteit van de motorfiets, mee kunnen doen in de top tien. Het moet ook nog eens interessant blijven voor de vele sponsors die het team om zich heen heeft weten te binden. Ik, Henk-Jan, neem na dit prachtige weekend in ieder geval mijn petje af voor Nels, ik zie mijzelf niet met 275 km. per uur in de remmen knijpen om vervolgens de laarzen en knien te verslijten in de snelle bochten. Doe het hem eerst maar eens na. De beste stuurlui staan ook hier vaak aan de wal.

Namens Wieringernieuws bedank ik dan ook het team voor het geweldige weekend. Uiteraard blijven wij Nelon Racing volgen en zijn wij benieuwd naar de identiteit van de nieuwe coureur. Nels wens ik veel succes in zijn nieuwe functie, iedereen moet begrip hebben voor zijn keuze, er is per slot van rekening meer in de wereld dan racen.


Vast ritueel voorafgaand aan de training, de technische keuring. De motor, een Ten Kate Honda 600 c.c. omgedoopt in NSR09, wordt door chefmonteur Jan Selie ter keuring aangeboden aan de officials van de KNMV. De motor is prima in orde. De topsnelheid van de racer bedraagt een kleine driehonderd kilometer per uur. Op Assen ligt de topsnelheid in deze klasse zo rond de 275 km. per uur.


Overleg voor de eerste training. Er zijn problemen met de accu. Vlug wordt er een nieuwe aangeschaft. In combinatie met een nieuwe achterband is de eerste 500 euro alweer de knip uit.


Nels is zeker niet de kleinste deelnemer in het veld, hier helpt de vrouw van Jan, Bea, Nels in de overall.


Het is bijna tien uur op zaterdagochtend. Martien staat klaar om de bandenwarmers te verwijderen. De eerste training is direct de kwalificatie.


Helaas, tijdens de eerste ronde begeeft de elektronica het, er wordt geen tijd gezet. Snel moeten de monteurs aan de gang om de accu te veranderen. Dit valt nog niet mee, er moeten andere koppelingen aangesloten worden. Het is racen tegen de klok om op tijd aan de tweede training te kunnen beginnen.


Zichtbaar aangeslagen zit Nels voor zich uit te staren terwijl de mannen alles op alles zetten om de machine weer op tijd gereed te krijgen. Dit seizoen is met recht een rampjaar te noemen.


Voor de tweede sessie komt ook de nieuwe band op de achtervelg, Jan plaatst het verplichte kenteken, er mogen drie sets banden gebruikt worden tijdens het weekend.


Na tien minuten in de tweede kwalificatie moest Nels noodgedwongen naar binnen. Een rode vlag na een zware valpartij van een collega gooit roet in het eten.


Met nog tien minuten te gaan kan Nels geen goede tijd meer neerzetten. Na afloop van de training kwamen veel collega teams langs om met Nels bij te praten. Er is een groot gevoel van saamhorigheid in het rennerskwartier. Bij Nelon is dan ook altijd iedereen welkom. De organisatie en uitstraling van het team zijn pico bello te noemen. Dit komt zeker voor een groot deel door Wigbout & Wigbout, deze sponsor zorgt voor een professionele uitstraling.


Na een half uur is de band al danig verminkt.


Na de tweede training is de teleurstelling over de tijden groot, door een rode vlag na tien minuten vanwege een valpartij, heeft Nels in de resterende tien minuten niet de kans gehad om in zijn ritme te komen. Maar de motor is in ieder geval in prima conditie. Volgens Nels stuurt de NSR 09 weer prima en met het vermogen zit het ook goed. Onlangs is de motor bij Ten Kaate nog getest, daar waren de specialisten bijzonder goed te spreken over de kwaliteit van het geleverde werk van de technische staf van Nelon Racing.


Wat rest na de training is de berusting in de feiten en koffie met de onafscheidelijke Wieringer Jodekoeken die overal mee naar toe gaan.


Aan het eind van de eerste dag heeft Bea heerlijk eten gekookt. Men moet het beste er van maken en hopen dat er een aantal deelnemers in de Supersport klasse afmelden zodat Nelon Racing alsnog mee mag doen op de wedstrijddag.


Zonder sponsoren komt het team nergens!


Het bed voor de gast van Wieringernieuws was geregeld. De gastvrijheid bij Nelon Racing is groot.


Niet n team heeft de zaakjes rondom de motor zo goed voor elkaar als Nelon.


Zaterdag en zondag waren er tal van andere wedstrijden en demonstraties. Hier de A1 GP wagen van Jeroen Bleekemolen in actie.


Overzicht van het grote binnenterrein, onze verslaggever mocht overal dichtbij komen, hij voelde zich als een vis in het water.


Zonder Bea Selie is het team nergens, zij verzorgt het team en de gasten optimaal. Ook eens mee naar een wedstrijd? Even contact zoeken met Nels Lont.

Er was veel te zien, en u kunt daar volgend jaar weer gratis bij zijn.


BRL, Danny Bleek werd in de light klasse knap derde op zondagmiddag.


De auto van Danny Bleek in de pitsbox.


ATS formule 3.


Cor Euser (links) Dutch Supercar Challange.


Superbikes.


Moeilijk scherp te krijgen, een kart die met 280 km. per uur voorbij schiet.

(advertentie)
Actueel...
27-10-2021 Uitslagen
27-10-2021 Halloweenmarkt 29 oktober 2021
27-10-2021 Pap, ik zit krap... kun je even helpen?
27-10-2021 Dankbetuiging mevrouw De Haan-Kossen
26-10-2021 Knipscheer orgel wordt gedemonteerd
26-10-2021 Vakantie Callantsoog groeit in populariteit: lekker dichtbij huis!
26-10-2021 SHK wil dat Cultuurweg in Middenmeer weer open gaat voor fietsers en wandelaars
26-10-2021 Laatste windmolen Arianepark afgebouwd
26-10-2021 Verder van Wieringen, dichter bij wereldfaam: Donyell Malen
26-10-2021 Op stap in Hollands Kroon
26-10-2021 Exposities en musea
26-10-2021 Werkzaamheden Kindcentrum 'Op de Elft'
26-10-2021 Schaatsplank Training in Westerland
26-10-2021 Vereniging Afsluitdijk stopt, geld naar verenigingen
26-10-2021 Cees Florussen en Julian Dijkstra zelfstandig aan de slag met F&D Installaties
25-10-2021 Winkelmadepark: een bijzondere documentaire
25-10-2021 Opbrengst collecte dierenbescherming
25-10-2021 Griezelschool
25-10-2021 Romeo: een prachtig lief kereltje
25-10-2021 Wieringer Activiteitenvereniging trapt af met Bingo en Soos
25-10-2021 Programma
24-10-2021 All round timmerman gezocht
24-10-2021 Wiron wint eilandderby
24-10-2021 Aanbiedingen en nieuws van onze adverteerders
24-10-2021 Aanbiedingen van onze adverteerders in Hollands Kroon
23-10-2021 Collectanten gezocht Alzheimer Collecteweek
23-10-2021 Vierduizend starts op de Noordkop
23-10-2021 Halloween kleding passen voor de vrijwilligers in De Kasteleen
23-10-2021 Gas besparen-tips
23-10-2021 Wereldlichtjesdag
(advertentie)
Poll:
De groenteboer hoort op:
Het Kerkplein
Het Hoekje
Aldi parkeerterrein
  
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Trend, navigatie
€ 14.495,-

Toyota Verso 1.8 Business Plus
€ 8.750,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Zeewier - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...