Wieringer Kermis
Uitgegeven op 02-08-2009 om 19:01  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Voorbij.... de dagen zijn omgevlogen.


De laatste Kermiswagen als stille getuige op het Kerkplein. Overwegend tevreden gezichten bij de bezoekers en de exploitanten. Al is het niet meer zo als tot aan het einde van de jaren tachtig. En nu? Menmarathon, TOW Trekkertrekken, Dirkendag, Outlestmarkt, Salsa Dansen en Golf op Lutje, prachtig terrasweer en als klap op de vuurpijl de Visserijdagen. Hoezo, er valt weinig te beleven op Wieringen.


Booming Piano's een groot succes op Wieringen. Maandag tijdens de Flora spelen zij het dak er af in de Tent op de Haven.


Aanslag, hier boort Danny, meestal vriendelijk en behoedzaam zich met zo'n 800 kilo in de flanken van Marinus Hovius en zoon. Een botsauto weegt al snel 600 kilo. Schandalige actie van deze aimabele jongeman. Het zoontje van Marinus hoeft na vanavond zijn tandjes niet meer te wisselen. Meer foto's van de zondagse kermis verderop in dit artikel.
Zondag een lekkere drukke dag voor de horeca en de Kermisbazen.


Burgemeester Marjan van Kampen krijgt uit handen van de gezusters Lont de eerste tuul aangeboden. De tulendienst is met de medewerking van de Wieringer Sanghers en Dangsers het culturele hoogtepunt van de Kermis.


Wij ontvingen van Arjan Smit een mooie fotoserie die wij in het Kermis artikel verwerkten.


Ik, fotograaf Henk-Jan, mocht meerijden met Danny. Ik heb gepast, zo'n motortje trekt ons niet.

Vroeger kwam het wel voor, negen maanden na de Kermis werd er getrouwd.... nu hoeft dat niet per sé na de Kermis, maar voor een trouwreportage kunt u terecht bij Henk-Jan Wittink. Veel plezier op de Kermis enne..... vrij voorzichtig.

Matineé bij Mark, altijd goed.

Vrienden voor het leven.

Wat een lange nek.

Matinee in het Dorpshuis.

Ook daar veel lol.

Wieringer Akkie Hartman speelde de sterren van de hemel.

Het gladiatoren spektakel decor werd voornamelijk als springkussen gebruikt door de jeugd.

Eerst een bakkie voor Paradise.

Zondagmiddag was er veel volk op de been.

Papa ziet ze vliegen.

Mooie prijzen.

Stamp junior met papa Stamp senior, helemaal uit Schotland.

Henk-Jan... mogen we er op?

Zwaaien en vliegen op 't Hoekje.

Edwin Bellis verdeelt de tulen over de manden.

Samen met zijn zoon loopt hij richting de kerk

De in klederdracht gestoken kinderen krijgen kermiscenten.

"Lauw, lauw trek aan het touw, morgen is het Kermis!

Ieder jaar zit de kerk weer bomvol.

De volgende foto's zijn gemaakt door Arjan Smit, waarvoor onze hartelijke dank.

Overzicht tot en met zaterdag

Op zaterdag was er genoeg te doen. Relatief nieuw is de alternatieve deun in De Kasteleen. Het Wapen van Wieringen gevoel komt hier terug als Edgar van Veen achter de muziekknoppen staat en zelf af en toe zingt.


Groot feest in het kleinste café.


Einde verhaal

Pudel

Willem Duin

Eerst een bodem!

Eerste deuntje, altijd goed.

De jeugd gaat mee tulen halen.

Klokslag twaalf uur, "De Tule binne gaar!!!
Poes schuift als eerste aan.

En nu om bier!

De bakker heeft na alle drukte tijd voor een biertje met zijn personeel.Kermisfoto's horen erbij, natuurlijk die mooie, van Ben en Nel Kuyt.

Ieder jaar moet het shirt van Lupko er aan geloven.

Er blijft geen t-shirt heel.
Helaas hebben sommigen moeite met opruimen...

Het artikel blijft de gehele Kermis op de voorpagina staan. Bedrijven kunnen tegen een concurreerend tarief een advertentie plaatsen in dit artikel, hiervoor moet men contact opnemen met de redactie. Onze "vaste" adverteerders krijgen deze service gratis aangeboden door de makers van Wieringernieuws. Wij wensen u alvast een prettige Kermis.

Donderdag begint nat, de vooruitzichten zijn echter goed te noemen.

Hieronder een kleine impressie van de eerste Kermisdag.Siem heeft een nieuwe snackwagen op de Kermis staan. Tijdens de Kermis geeft Siem bij een grote zak frites een kroket kado. Wel even vertellen dat je dat op Wieringernieuws gelezen hebt!Iedereen is er, ook de kip waar menig Wieringer veertig jaar geleden al op zat. Veel plezier op de Kermis! Fotografie Henk-Jan Wittink


Maandagavond arriveerden de eerste vrachtwagens op het Kerkplein

Tulen bij Bakker BellisUiteraard ontbreken de tulen niet. Op donderdag, vrijdag en zaterdag zijn deze te verkrijgen bij Bakker Edwin Bellis. Eigenlijk mag je stellen dat de Kermis en de Tulen met elkaar verweven zijn. Tulen zijn hoge kadetten die men warm eet met boter en ham. Er zijn ook mensen die er wel een lekkere gerookte paling bij eten. Het is wel zaak om van tevoren even te bestellen. Iedere dag om twaalf uur "Binne de tule gaar!" Zaterdag gaat dat wederom vergezeld van een gezellig deuntje door orkest "Het Allegaartje".

Bestellen: Bakker Bellis Hoofdstraat 5 1777 CA Hippolytushoef 0227 591594‎


Bakker Edwin Bellis wenst iedereen een gezellige Kermis toe.


Natuurlijk haal de enige echte "tuleham" bij Slagerij Ottens. Tip; eet met de Kermis een lekkere biefstuk, dan kan je er tegenaan!

B&D Show met Kermis special

Donderdag is hij er weer de jaarlijkse B&D Kermis uitzending. Alles over de kermis wordt dan behandeld in de twee uur durende show. De organisator van de kermis komt aan bod maar ook de cafés worden niet vergeten, zij kunnen hun programma promoten in de show. Luister dus donderdag naar de B&D Show op Zuiderzee FM op de 106.6 FM of op de kabel 87.9.
Kijk ook eens op: www.b-dshow.nl of www.djsontour.nu

Zondagmiddagmatinee in Dorpshuis Hippo

New Born de groep uit Den Helder met ook Wieringer Akkie HartmanEvenals voorgaande jaren organiseert de Dörper Activiteiten Sociëteit weer een matinee die qua opzet toch weer anders is dan bij de overige Kermislocaties. Reeds jaren staat dit matinee er om bekend, dat je ook tijdens livemuziek, verzorgd door het ondertussen zeer bekende trio New Born, ook nog met elkaar moet kunnen praten. Een gezellige middag voor de (iets) ouderen, dit is al jaren de insteek van het matinee. Het geheel vindt weer plaats in het recent, in nieuwe frisse kleuren geschilderde Dorpshuis Hippo, aan de Kerkhofsteeg. Er moet nog wel het één en ander gebeuren in het Dorpshuis, de nieuwe vloerbedekking moet nog gelegd, nieuwe gordijnen en vitrage geplaatst en hier en daar nog wat beschadigingen gerepareerd. Dit zal allemaal na de Kermis plaatsvinden. Toch zal dit absoluut niet ten koste gaan van het matinee wat om 15.00 uur van start zal gaan, de zaal gaat om 14.00 uur open. Evenals voorgaande jaren, zullen er een aantal statafels met rondom barkrukken en enkele tafels met stoelen geplaatst worden, vooraf reserveren is er echt niet bij, dus kom op tijd. De Dörper Activiteiten Sociëteit wenst U een gezellige Kermis.


Garage Klein, uw Toyota specialist, zegt "Proost!" op de Kermis.Henk-Jan en Karin Jonker organiseren de Kermis. Dit jaar komen dezelfde reizigers naar Hippolytushoef als verleden jaar. De Kermisreizigers moeten hard werken voor hun geld, de familie Jonker hoopt dan ook dat het gemeentebestuur in de toekomst de stagelden niet verhogen.

Het is altijd een mooi gezicht hoe de behendige chauffeurs hun wagens parkeren.

De Ultimate Experience staat er dit jaar ook weer.

Kermisverhaal
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
(advertentie)
Poll:
Ik vind melk lekker....
Ik wil verse melk van de familie Rotgans dagelijks geleverd en gekoeld.
Ik pak liever de goedkope in karton verpakte onder uit het schap.
  
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Trend, navigatie
€ 14.495,-

Nissan Note 1.4 Life
€ 7.945,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
De heer Gorter - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...