Wiron promoveert naar 5e klasse na 4-1 overwinning op Dirkshorn
Uitgegeven op 21-05-2009 om 17:33  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Wiron heeft door een verdiende 4-1 zege op Dirkshorn afscheid genomen van de zesde klasse A. Volgend jaar wederom strijd tussen Den Oever en Hippo in 5e klasse A.

Blijdschap alom, promotie werd uitbundig gevierd.

Wiron dwingt promotie af naar 5e klasse.

Een belangrijke wedstrijd donderdaag tegen Dirkshorn. Bij voldoende resultaat zou promotie naar de 5e klasse afgedwongen worden. Eerder al werd met 2-0 gewonnen bij Winkel, wat Wiron een eerste plaats in de ranglijst van de nacompetitie opleverde. Vorige week wist Winkel met 1-2 van Dirkshorn te winnen. Hierdoor mocht Wiron vandaag, op eigen veld, zelfs met één doelpunt verschil verliezen van de heren uit Dirkshorn.

Enkele afwezigen vandaag. Wiron moest het doen zonder de geschorste Stefan Veldhuis, die tegen Winkel nog belangrijk was met een tweetal doelpunten. Ook Cornelis Loonstra was afwezig, hij viel met een voetblessure uit tegen Winkel en was momenteel nog niet fit genoeg om deel te nemen aan de wedstrijd. Vervanger was Perry Manshanden, die echter op de bank begon samen met Mark Schouwenaar, Roy Engelhart en Roy Kort.

Wiron begon feller dan Dirkshorn wat na enkele minuten al direct een grote kans opleverde. Deze kans was echter niet voor Wiron besteedt waardoor de spanning, voorlopig, nog even in de wedstrijd bleef. Hierna nog enkele kansen voor Wiron; Geen van deze kansen kon echter voor groot gevaar zorgen voor het Dirkshorn doel.

Dirkshorn leek hierna meer in de wedstrijd te komen en nam steeds meer het initiatief. De Wiron verdediging liet echter direct merken niet mee te willen werken aan een tegendoelpunt en probeerde voor de elfde keer dit seizoen de felbegeerde ‘Nul’ te houden. Door tactische redenen belandde Sebas de Jong van de rechterkant aan de linkerkant op het middenveld. Deze positie wissel wierp direct zijn vruchten af. Het was een lange rush van dezelfde Sebas de Jong. Hij gaf de bal op maar voor op Nordin Elaazize en deze wist de bal beheerst tegen de touwen te werken. (1-0)

Wiron probeerde door te drukken na de openingstreffer en dit leek ook enkele malen te lukken. Een falende afwerking, of een redding van de Dirkshorn keeper zorgde er echter voor dat het tweede Wiron doelpunt uit bleef. Sterker nog, op slag van rust was het zelfs Dirkshorn die voor een doelpunt aan mocht tekenen. Door een fout in de verdediging was het Arjen Rijs die, alleen voor keeper Veldhuis, koel bleef en de 1-1 op het scorebord zette.

In de rust bleef Richard Hegeman in de kleedkamer achter. Hij was geblesseerd geraakt aan zijn rechtervoet en kon de wedstrijd zodoende niet meer vervolgen. In het veld voor hem kwam Mark Schouwenaar controlerende middenvelder werd. Hierdoor schoof Johan Tijsen een plaatsje verder en belandde hij als aanvallende middenvelder.

Het was Dirkshorn met de eerste kans tweede helft. Een hard schot vanuit de tweede lijn zorgde ervoor dat keeper Dennis Veldhuis gestrekt moest waarna hij de bal met de hand over het doel kon werken.

Het duurde tien minuten voordat Wiron weer van zich deed spreken. Het was Sebas de Jong, eerder al aangever dan het eerste doelpunt, die met een bekeken schot de keeper van Dirkshorn wist te passeren.(2-1) Een goede stand voor Wiron, wilde Dirkshorn nu nog promoveren moest het 3 maal scoren.

Het was het proberen waard, drie maal scoren. Echter de historie dit seizoen zou Dirkshorn moeten melden dat het tevergeefs was. Eenmaal kreeg Wiron meer dan 2 tegentreffers, dit was de eerste wedstrijd dit seizoen tegen Oudesluis, deze wedstrijd ging met 2-3 verloren.

Na enkele kleine kansen voor Dirkshorn was het plots aan de andere kant waar het doelpunt viel. Het was Johan Tijsen die na een mooie solo alleen voor de keeper verscheen, hij faalde niet en tekende zo voor de 3-1. Een bekroning voor Tijsen, die al weken achter elkaar goede wedstrijden speelt.

Dirkshorn bleef proberen nog te scoren, echter zonder succes. Met een viertal spitsen wist de ploeg het verschil niet te maken tegen de verdediging voor Wiron. De kansen die de Dirkshorners kregen werden niet benut. Het was Nordin Elaazize die voor de tweede maal echter wel een kans benutte. Na een goed opgezette aanval belandde de bal voor Perry Manshanden, die alleen voor de keeper het overzicht bewaarde en de bal goed voor gaf op Nordin Elaazize die vijf minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd de eindstand op het scorebord zette(4-1).

Het was goed, zag ook Koos Hidden. Dirkshorn zou nu 5 maal moeten scoren om de promotie nog bij Wiron weg te houden. Tweede helft was hij komen kijken, nadat hij de eerste helft via de radio aan had moeten horen. Na het laatste fluitsignaal vloog hij het veld op en werd omhelsd door de spelersgroep. Vreugde alom, ook bij voorzitter Marco Heijblok die in zijn eerste jaar al meteen het eerste elftal ziet promoveren.

Volgend jaar vijfde klasse dus voor Wiron. Hopelijk zonder een Texelse ploeg en met Succes. Nu eerst zomerstop waarna Wiron begin augustus weer begint aan de voorbereiding op volgend seizoen.

Hier het fotoverslag van de wedstrijd gemaakt door Henk-Jan Wittink en Frank Bakker. De redactie bedankt Dennis voor de mooie verslagen het afgelopen seizoen.. Op de foto Joris Bootsman.

Richard Hegeman in duel met de verdedigers van Dirkshorn. Vooral de tweede helft was voor Wiron.

Uit een vrije trap werd bijna de 1-0 door Cees van Eekelen gescoord.

Niet te missen, dus appeltje-eitje 1-0 door Wiron topscorer Nordin ElAazize.

Klein dompertje, op slag van rust wordt Dennis Veldhuis gepasseerd, 1-1. Na de thee (toverdrank) kwam Wiron sterker het veld op.

De 2-1 wordt gemaakt door Sebas de Jong. In de eerste helft ontsnapte hij aan een rode kaart welke de scheidsrechter hem wel had moeten geven.

Na een prima solo lepelt Johan Tijsen de derde van Wiron in de touwen.

Nordin maakt vijf minuten voor tijd aan alle Dirkshorn illusies een eind, 4-1, tevens de eindstand. Perry Manshanden verzorgde de fraaie assist.

Vader en zoon Hidden, met Koos gaat het gelukkig alweer een stuk beter. Rudo heeft hem knap vervangen.

Van deze wedstrijd zijn er ook weer foto's gemaakt door Frank Bakker uit Den Oever, waarvoor onze hartelijke dank. Omdat Frank op een andere positie stond dan Henk-Jan Wittink ziet u hier de beelden vanuit een ander perspectief.

1-0 door Nordin.

2-1 door Sebas de Jong, Wiron weer aan de leiding.

Mooie goal van Johan, prachtige foto van Frank Bakker, 3-1.