Wiron doet prima zaken in Winkel, vijfde klasse lonkt.
Uitgegeven op 11-05-2009 om 10:19  |  link  |  bewaar  |  print

WINKEL - Wiron heeft de eerste wedstrijd in de nacompetitie uit tegen Winkel met 2-0 gewonnen. De overwinning was zeker verdiend. In de aankomende thuiswedstrijd tegen Dirkshorn kunnen de mannen uit Den Oever promotie afdwingen naar de vijfde klasse. Dan zijn er volgend jaar wellicht wederom twee derby's te gaan op het eiland.

De Wiron verslaggeving wordt mede mogelijk gemaakt door Garage Klein, Oosterland.

Wiron goed op weg richting 5e klasse
Zondag speelde Wiron zijn eerste wedstrijd in de nacompetitie, om een plek te bemachtigen in de 5e klasse volgend seizoen. Met een geheel fitte selectie reisde de Oeversen af naar Winkel, waar een mooi lentezonnetje op hen stond te wachten. Stefan Veldhuis, tegen Watervogels nog afwezig vanwege een rode kaart tegen Succes, was er ook weer bij. De uitspraak over de schorsing was nog niet bekend en na enkele telefoontjes naar de KNVB werd vrijdag middag pas bekend dat hij spelen mocht in afwachting van de uitspraak. Waar enkele jongens vorige week nog gespaard werden, was hier ditmaal geen sprake van; Er moest (en zou) gewonnen worden op sportpark Winkel.

De eerdere twee wedstrijden tegen Winkel dit seizoen werden beiden gewonnen. Dit was echter nog geen garantie voor succes, want beide wedstrijden wist Winkel het Wiron nog knap lastig te maken. Winkel kon beschikken over Jorg Schimmel, waardoor Wiron verdediger Cornelis Loonstra met één enkele taak het veld op werd gestuurd: het Jorg Schimmel zo lastig mogelijk maken. Dit lukte echter maar een vijftal minuten. Cornelis Loonstra kwam na een duel met Schimmel ongelukkig terecht en moest al na vijf minuten het veld ruimen doordat hij niet verder kon spelen met zijn kwetsuur. Hij maakte plaats voor Arno Buiten, die na een aantal weken afwezig te zijn geweest weer terugkeerde in het elftal. Robin Meilink werd mandekker van Schimmel, waardoor Buiten aan de rechterzijde van de verdediging kwam te spelen.

Met Stefan Veldhuis en Cees van Eekelen in de spits en Richard Hegeman hier vlak achter op ‘tien’ kwam Wiron met een zeer sterk drietal binnen de lijnen. Het was echter Winkel de eerste minuten dicteerde, ze lieten zien dat zij niet voor niks hoog in de ranglijst zijn geëindigd. Binnen een kwartier kregen de Winkel aanvallers meerdere kansen, waaronder twee één-op-één duels met de keeper, maar door slecht afwerken konden deze beiden makkelijk verwerkt worden. Lastiger werd het toen Schimmel namens Winkel mocht aanleggen voor een vrije trap op zo’n drie meter buiten het strafschopgebied. Deze vrije trap, met een lastige stuiter erin, kon echter door Wiron keeper Veldhuis knap tot corner worden verwerkt.

Na deze aanvallen werd Wiron sterker en sterker en kwamen zij meer in de wedstrijd en kreeg zelfs meerdere kansen om de openingstreffer op scorebord te doen verschijnen. De vooraf zo sterke Wiron aanval wist echter geen enkele van de vele aanvallen te verzilveren. Was het de ene keer de jeugdige Winkel keeper, die overigens een uitstekende wedstrijd keepte, dan was het de andere keer wel één van de Wiron aanvallers die ongelukkig was in de afronding. De grootste kans was nog wel voor Stefan Veldhuis, maar door duw- en trek werk van een Winkel verdediger belande hij met zijn buik in het stof. Waar het leek op een strafschop, werd deze niet gegeven door de overigens goed leidende arbiter( en grensrechters).

Het speel ging over en weer, maar ondanks dat Winkel beschikt over de topscoorder van de 6e klasse A, konden zij niet tot noemenswaardige kansen komen. Mede door toedoen van Robin Meilink die ,samen met Johan Tijsen, Jorg Schimmel geen enkele kans gunde. Robin Meilink had Jorg Schimmel ‘in zijn zak’ en liet het niet toe om hem in een scorende positie te laten komen. Johan Tijsen zorgde er met slimme loopacties voor dat de passlijnen vanuit het middenveld van Winkel richting Schimmel dichtgelopen werden. Hierdoor werd de belangrijkste spil in de aanval van Winkel ‘buitenspel’ gezet. Doordat Wiron ook niet wist te scoren, vertrokken de 22 spelers richting de kleedkamer met een stand zoals het begonnen was, 0-0.

In de rust geen wissels aan Wieringer zijde. Wiron wilde Winkel niet weer het gevoel geven dat er wat te halen viel. Met veel fanatisme en positieve agressie werd er gejaagd op de Winkel spelers. Nog geen twee minuten na het beginsignaal van de tweede helft wierp dit al zijn vruchten af. Na een goed gegeven voorzet van Sebas de Jong wist Stefan Veldhuis de bal op miraculeuze wijze in het doel te werken. Met enig geluk en wat hulp van de Winkel verdedigers die de mist in gingen werkte hij de bal met zijn hoofd achter de Winkel doelman en zette hij zijn ploeg op een terechte 0-1 voorsprong.

Wiron bleef rustig voetballen en bleef geduldig voetballen zonder Winkel echte grote kansen te geven. De Wiron verdediging, met als uitblinker deze wedstrijd Robin Meilink, gaf geen krimp en wist de enkele pogingen om iets te forceren in de kiem te smoren.

Intussen werd het voorin gevaarlijker bij Wiron. Na een mooie rush van Sebas de Jong langs de gehele linkerflank belandde de bal voor het doel. Hier was echter geen Wiron aanvaller die van deze opgelegde kans kon profiteren. Enkele minuten later was het weer de Jong met een mooie rush langs dezelfde linkerkant. Ditmaal kapte hij echter met buitenkant rechts naar binnen en poogde hij zelf de doelman te verschalken, dit echter zonder succes.

Een kwartier wel succes voor de Wiron aanval. Een diepe bal zetten Stefan Veldhuis alleen voor de uitgekomen Winkel keeper. Met een mooie lob liet hij het netje bollen en zette hij met zijn tweede doelpunt Wiron op een 0-2 voorsprong.

Joris Bootsman werd hierna vervangen door Mark Schouwenaar die direct liet zien wat hij kon. Met een mooie pass stuurde hij Cees van Eekelen diep, die hier echter niet van profiteren kon. Wiron speelde het laatste kwartier uit en liet de bal lekker rond gaan in de verdediging zonder dat het enige kansen weg gaf. Winkel leek de kracht niet meer te hebben om de aansluitingstreffer te scoren en zag dan ook met argusogen aan hoe de minuten wegtikten. In de laatste minuten bracht Rudo Hidden nog Roy Kort in het veld voor de moegestreden Johan Tijsen. Echter kon hij niks forceren voorin, mede doordat de scheidsrechter enkele minuten nadat hij ingebracht was al affloot voor het einde van de partij.

Door de winst speelt Wiron donderdag 21 mei thuis tegen Dirkshorn. Dirkshorn ontvangt aankomende zondag eerst Winkel in Dirkshorn.