Binnenkort kookrubriek met Magda KuiperUitgegeven op 22-04-2009 om 16:07 |
link |
bewaar |
printWIERINGEN - Binnenkort verschijnt er een nieuwe rubriek op Wieringernieuws; Koken met Magda. Om een beetje op smaak te komen heeft onze redacteur zelf een voorschot genomen en een menu geplaatst.
Makkelijk en snel, wokken met Henk-Jan. Stukjes pikante gemarineerde kip met aardappeldobbelsteentjes en groenten. Recept voor twee á drie personen.
Een éénpansgerecht, handig, voedzaam en weinig afwas. (foto's gemaakt met telefoon)
De foto's zijn gemaakt met een telefoon, excuses voor de mindere kwaliteit.
Marineer 500 gram kipblokjes met kipkruiden, sambal, ketjap, peper, worcestershiresauce en kerry. Zo'n 15 minuten laten intrekken.
Dat ziet er dan zo uit.
In een klein beetje olie de aardappels, 400 gram, bakken.
Kip er bij en meebakken.
De groenten, in dit geval wortelen en courgette, 500 gram, even blancheren (dat is onderdompelen in kokend water) en daarna bij het mengsel voegen.
Vijf minuten laten pruttelen en regelmatig omgooien en klaar is Kees, eet smakelijk!
Mogelijk gemaakt door Slagerij Ottens.