Coureur Nels Lont crasht in tweede kwalificatie Spa Francorschamps
Uitgegeven op 21-04-2009 om 05:46  |  link  |  bewaar  |  print

FRANCORCHAMPS - Alles nieuw; nieuw motorhome een doorontwikkelde Honda NSR 09, nieuwe circuits en moordende concurrentie maken het niet gemakkelijk voor coureur Nels Lont. Tevens vindt u onder het artikel de Nelon nieuwsbrief.



Dat bleek al snel tijdens de ONK wegraces te Spa Francoschamps. Omdat er slechts 10 minuten vrije training gepland stond was het voor de nieuw komers in het ONK Supersport niet mogelijk om het circuit te leren kennen. De eerste kwalificatie gedurende 20 minuten gingen boven verwachting maar de rondetijden waren nog niet scherp genoeg. Coureur Nels Lont gaf de technische staf van het Nelon Racing Team te kennen dat het niet aan de motor lag maar aan het gebrek aan circuit kennis. De Honda NSRS 09 voldoet na alle aanpassingen op Assen, waar met name veel aandacht is besteed aan het verbeteren van de zithouding en handelbaarheid van de machine geweldig aldus coureur Nels Lont. Net voor de tweede kwalificatie begon het echter te regenen, waardoor onze kansen eigenlijk al voorbij waren. Data Analist Frans Zegers had in de eerste training gezien dat de rondetijden, ronde na ronde scherper gesteld werden. Die lijn zouden we voortzetten in de tweede kwalificatie met enige aanpassingen en nieuwe banden op de motor.

Het weer gooide echter roet in het eten. Kwalificeren op regenbanden hield in dat de tijden van de ochtend training niet meer verbeterd konden worden. Door een crash van collega coureur Hugo van de Berg werd de kwalificatie 10 minuten stilgelegd. Bij de herstart werden de weersomstandigheden nog slechter en de volgende ronde crashte coureur Nels Lont in bocht Campus door een highsider. Na medische controle bleek dat er geen blessures waren. Schade aan het motorblok van de Honda maakte echter een einde aan het raceweekend in Spa Francorschamps. Volgende werdstrijd in de Dutch Supersport 600 word verreden op de Varselring te Hengelo tijdens het Hemelsvaart weekend. Voor verdere info: www.nelonracing.nl

NIEUWSBRIEF NELON

Nieuwsbrief Stichting Nelon Racing Beste sponsors, fanclubleden en belangstellende, Na een paar verschrikkelijke drukke weken is hierbij weer een nieuwe nieuwsbrief van Nelon Racing, we hebben verschillende test en race dagen op een rijtje gezet.
4 april, test Assen: 4 april jl. is Nelon Racing met zijn gehele team vertrokken naar het circuit van Assen om een tweede test te doen met de NSR 09. Door de mist ging de eerste run moeilijk geen hand voor ogen te zien op Assen maar evengoed proberen om wat rondes te rijden. Het vizier van de helm besloeg aldoor omdat de helm geen kierstand heeft, als Nels het vizier omhoog zet dan valt hij aldoor dicht en door de regen gaat dan het vizier beslaan. Martin heeft in de tweede run ervoor gezorgd dat het vizier op een kierstand kon staan, hierdoor besloeg hij niet meer en kon er volop gereden worden. In de derde run waren er weer problemen met het geluid, 8 man moest van de baan af en kreeg dus een zwarte vlag, dit keer kon Nelon racing gewoon door racen. Door verschillende aanpassingen aan de motor en de uitlaat is het geluid gereduceerd t.o.v. vorig jaar. Tussendoor werd er flink aan de zithouding van Nels gewerkt, de coureur zijn bovenbenen zitten te hoog op de motor zodat je de elleboog raakt, dit was na het verstellen opgelost. De baan was maar 6,5 graden, dit maakt het erg moeilijk om de banden warm te houden. Maar toen Nels eenmaal in het ritme was gekomen reed hij de laatste run een persoonlijk record. Na dit weekend zijn er weer een paar zaken duidelijk geworden de gemiddelde snelheid van de motor moet nog hoger en vooral in de bochten. Al met al een leerzaam weekend ondanks het mistige weer. 13 April, ONK super sport paasraces in Assen: Teleurstelling in Assen omtrent de startlijst van 86 rijders, normaal bij een race weekend wordt er getraind met alle coureurs, de beste 56 in de kwalificatie staan 2e paasdag op de grid, dit weekend dus niet! Wat niet vaak voorkomt is dit weekend wel voorgekomen, een loting heeft de eerste 56 rijders bepaald en niet de kwalificatie. Nelon racing stond niet bij de eerste 56, dit was een hele teleurstelling voor het gehele team. Omdat er veel rijders uit de Superbike vandaan komen i.v.m. budget problemen in deze klasse is de startlijst wel erg vol geworden. Als 2e reserve stond Nelon Racing op de lijst, dus 2 motoren moesten uitvallen. Door het geweldige weer zijn er geen coureurs uitgevallen, Nelon Racing stond dus met lege handen. Wel is het team bezig geweest met diverse zaken zoals het verbeteren van de zithouding op de motor en diverse pr zaken. Wel is het leuk dat andere teams Nelon Racing opzoeken en het gehele team steunen in dit minder leuke weekend!
19 April, ONK super sport Francochamps: Alles nieuw; nieuw motorhome een doorontwikkelde Honda NSR 09, nieuwe circuits en moordende concurrentie maken het niet gemakkelijk voor coureur Nels Lont. Dat bleek al snel tijdens de ONK wegraces te Spa Francochamps. Omdat er slechts 10 minuten vrije training gepland stond was het voor de nieuw coureurs in het ONK Supersport niet mogelijk om het circuit te leren kennen. De eerste kwalificatie gedurende 20 minuten gingen boven verwachting maar de rondetijden waren nog niet scherp genoeg. Coureur Nels Lont gaf de technische staf van het Nelon Racing Team te kennen dat het niet aan de motor lag maar aan het gebrek aan circuit kennis. De Honda NSRS 09 voldoet na alle aanpassingen op Assen, waar vooral veel aandacht is besteed aan het verbeteren van de zithouding en handelbaarheid van de machine geweldig aldus coureur Nels Lont. Net voor de tweede kwalificatie begon het echter te regenen, waardoor onze kansen eigenlijk al voorbij waren. Data Analist Frans Zegers had in de eerste training gezien dat de rondetijden, ronde na ronde scherper gesteld werden. Die lijn zouden we voortzetten in de tweede kwalificatie met enige aanpassingen en nieuwe banden op de motor. Het weer gooide echter roet in het eten. Kwalificeren op regenbanden hield in dat de tijden van de ochtend training niet meer verbeterd konden worden. Door een crash van collega coureur Hugo van de Berg werd de kwalificatie 10 minuten stilgelegd. Bij de herstart werden de weersomstandigheden nog slechter en de volgende ronde crashte coureur Nels Lont in bocht Campus door een highsider. Na medische controle bleek dat er geen blessures waren. Schade aan het motorblok van de Honda maakte echter een einde aan het raceweekend in Spa Franchorchamps. Volgende wedstrijd in de Dutch Supersport 600 word verreden op de Varselring te Hengelo tijdens het Hemelsvaart weekend. Agenda Nelon Racing: 17-05-2009: Classic demo races, standplaats motorhome tussen zeilmakersweg en breeuwersweg te Den Helder. 21-05-2009: Hemelvaartsdag, standplaats motorhome parkeervakken tegenover de Harmonie, kerkplein 1 te Hippolytushoef.
24-05-2009: ONK Hengelo 600 Dutch supersport.
01-06-2009: ONK 600 Dutch supersport, pinksterrace in Oss.
Voor verdere informatie: www.nelonracing.nl Met vriendelijke groet, Het Nelon Racing Team.

Artikel mede mogelijk gemaakt door Aficom Accountants & Adviseurs.
(advertentie)
Actueel...
29-03-2024 Van harte gefeliciteerd
29-03-2024 Foto van het weekend, nu maar eens een schilderij
29-03-2024 Nieuwe spuisluizen bij Den Oever worden zichtbaar
29-03-2024 Opmerkelijk, veel schaatstalenten komen van Wieringen
28-03-2024 Vacature Dunselman vestiging Hippolytushoef
28-03-2024 Groen Links stelt vragen over het brede welvaartskader in Hollands Kroon
28-03-2024 Programma jubileum 100 jaar v.v. Succes
28-03-2024 Een reisgids voor Wieringen
28-03-2024 Berichtje van Dirk uit Den Oever UPDATE
28-03-2024 Kerknieuws
28-03-2024 Dunselman lost landelijk strooizout overschot op met hun nieuwe smaak: Karamel Strooizout
28-03-2024 Vier Pasen in de Speeltuin!
28-03-2024 Gezocht iemand die een boek wil redigeren
27-03-2024 Het straten toernooi keert terug naar TC Hippo!
27-03-2024 Een bericht van de Stichting Sportcentrum Wieringen
27-03-2024 Wieringen, 100 jaar eiland aan de vaste wal
27-03-2024 Zwembad De Venne
27-03-2024 Meer nieuws vindt u op www.hollandskroonnieuws.nl
27-03-2024 Middag over Tweede Wereldoorlog bij Regionaal Archief
27-03-2024 Succesvolle Kom binnen bij bedrijven dag Agro Care!
27-03-2024 Programma en uitslagen v.v. Succes
27-03-2024 Vrolijk Pasen, column
27-03-2024 Uitslagen Dartclub Wieringen
26-03-2024 IJsselmeer en Markermeer klaar voor de zomer
26-03-2024 Veldtocht Noord-Holland 1799 opgenomen in Historische roman
26-03-2024 Asieldier van deze week, hondje Zoé
26-03-2024 Lezing 7 april 2024 in Nieuwe Niedorp over beïnvloeding en propaganda
26-03-2024 Astrid Prins de beste bij de seizoenopening van Boel-Skik ‘92
26-03-2024 Pasen in Oosterland
26-03-2024 Nieuw in Hippolytushoef: Studio Kelly Sue Wieringen nu met een creatieve koffiecorner
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Occasions
Toyota C-HR 1.8 Hybrid Executive
€ 25.445,-

Toyota Yaris Cross 1.5 Hybrid AWD Panoramadak full options
€ 34.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Postboot - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...