Computers voor mensen met een minimum inkomen
Uitgegeven op 25-09-2008 om 16:25  |  link  |  bewaar  |  print

NOORDKOP - De Intergemeentelijke Sociale Dienst Kop van Noord-Holland (ISD-KNH) komt ouders met kinderen die onderwijs volgen op de middelbare school tegemoet in de aanschaf van een computer.

Ouders met een laag inkomen, woonachtig in de gemeenten Anna Paulowna, Harenkarspel, Niedorp, Wieringen, Wieringermeer en Zijpe kunnen onder bepaalde voorwaarden in aanmerking komen voor een computer. In het hedendaagse onderwijs nemen computers een belangrijke rol in. Ouders met een minimum inkomen kunnen het zich vaak niet veroorloven een computer aan te schaffen. Hierdoor kunnen zij hun kinderen niet de mogelijkheid geven om thuis met een computer te werken of te oefenen. Hier wil de ISD-KNH graag verandering in brengen. De computers (inclusief software en printer) worden in natura verstrekt en thuis bij de gebruiker geïnstalleerd. Gratis internet maakt geen onderdeel uit van het plan. De ISD-KNH heeft bepaald dat mensen met een minimum inkomen moeten voldoen aan de volgende voorwaarden om in aanmerking te komen voor een computer:
a. de persoon of gezin met één of meer kinderen die onderwijs volgen op de middelbare school, tot en met de leeftijd van 18 jaar, waarvan de individuele noodzaak van die computer wordt vastgesteld;
b. die op het moment van de aanvraag drie jaar of langer een inkomen hebben tot 120 % van de voor hen geldende WWB norm;
c. een vermogen hebben dat het vrij te laten bescheiden vermogen op grond van de WWB niet
overschrijdt. Als u denkt voor deze regeling in aanmerking te komen dan kunt u een aanvraag indienen bij de ISDKNH, Westerpark 20, 1742 BX te Schagen.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Dit jaar geen vuurwerk tijdens de jaarwisseling
Goed idee. Geen lawaai, stank en rotzooi op straat.
Slecht idee. Dan wordt alles illegaal, dus veel meer gevaar en leed
Maakt mij niets uit.
Veilig en verantwoord legaal vuurwerk kan toch prima.
  
Occasions
Daihatshu Cuore 5drs
€ 4.245,-

Toyota C-HR 1.8 Hybrid Team D bouwjaar 2020
€ 32.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Akkerweg 1979 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...