Afsluiting op de Afsluitdijk
Uitgegeven op 22-09-2008 om 19:33  |  link  |  bewaar  |  print


REGIO - Op donderdagmiddag 25 september 2008 van 12.00 tot 15.00 uur is er een feestje op de Afsluitdijk. De aanleiding is de afronding van het project “Samenwerken aan de Afsluitdijk”.

Dit project is een initiatief van twee samenwerkingsverbanden aan weerszijden van de Afsluitdijk, vereniging Wonderlijk Wieringen en het Toeristisch Platform Noardwest Fryslân. Beide organisaties vertegenwoordigen ondernemers en instellingen in de toeristische sector en hebben naar aanleiding van het in 2006 verschenen rapport “Een dijk van een attractie!” het initiatief genomen om de voorzieningen op de Afsluitdijk te verbeteren. In het rapport staan aanbevelingen om de toeristische potenties van de Afsluitdijk beter te benutten. De organisaties hebben met steun van Leader+ van de beide regio’s samen met vertegenwoordigers van de provincies Noord-Holland en Fryslân, de gemeenten Wűnseradiel en Wieringen, Rijkswaterstaat en ANWB een aantal deelprojecten gereali-seerd die de toeristische aantrekkelijkheid van de Afsluitdijk hebben verhoogd.

Resultaten
De toeristische bewegwijzering is onder handen genomen, er is een rustvoorziening op Kornwerderzand gekomen, er zijn informatiepanelen geplaatst en er zijn streekproducten ontwikkeld met zeekool, een zilte groente die onder andere langs de Afsluitdijk groeit. Daarnaast is het dagarrangement De Afsluitdijkexpress een groot succes. In twee bijzondere bussen (een bolraam uit 1958 en een oude Amerikaanse bus) worden toeristen vanaf Den Oever en Harlingen over de Afsluitdijk en Wieringen gereden, met bijzondere stops onderweg en heel veel informatie over de historie van de Afsluitdijk.

Samenwerking
De ondernemers zien toekomst in de Afsluitdijk als toeristische attractie en ondertekenen op deze middag een samenwerkingsovereenkomst.

Aanbieding cadeau ANWB aan RWS
Voor het feit dat de Afsluitdijk in 2007 75 jaar bestond heeft de ANWB, die haar 125e verjaardag viert, een cadeau aangeboden aan Rijkswaterstaat. Dit cadeau bestaat uit een messing strip langs het balkon van het monument met daarop informatie die de bezoeker helpt zich te oriënteren. Tijdens deze middag zal het cadeau officieel worden aangeboden.

Zowel de Commissaris van de Koningin van Friese dhr. Jorritsma als van Noord-Hollandse zijde dhr. Borghouts zullen bij de feestelijkheden aanwezig zijn.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Dit jaar geen vuurwerk tijdens de jaarwisseling
Goed idee. Geen lawaai, stank en rotzooi op straat.
Slecht idee. Dan wordt alles illegaal, dus veel meer gevaar en leed
Maakt mij niets uit.
Veilig en verantwoord legaal vuurwerk kan toch prima.
  
Occasions
Daihatshu Cuore 5drs
€ 4.245,-

Toyota Proace 2.0 Cool Comfort ex BTW/BPM
€ 18.995,- (excl. BTW)

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Kermis - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...