Redacteur op vakantie
Uitgegeven op 17-09-2008 om 16:31  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Alweer voor het vijfde jaar reist een gezelschap Wieringer cultuurliefhebbers af richting M�nchen om daar de jaarlijkse Oktoberfesten mee te maken.

af en toe een glaasje bier....
Onze redacteur en fotograaf Henk-Jan Wittink is dan ook de volgende week afwezig. Wel zal hij vanuit Duitsland de culturele activiteiten van het gezelschap gadeslaan. Het Oktoberfest is de grootste kermis ter wereld en tevens het grootste volksfeest in zijn soort. Ieder jaar wordt het bezocht door ca. zes miljoen mensen vanuit de gehele wereld.
Om een idee te geven, er staan alleen al zo'n vijf achtbanen en zes autoscooters op de kermis. Het reuzenrad is speciaal gebouwd voor dit evenement en meet zestig meter de hemel in. In de biertenten is plaats voor ongeveer honderdduizend mensen. Een biertje (uitluitend geserveerd per liter) krijgt men alleen als men een zitplaats heeft weten te bemachtigen.
typisch wieringer klederdracht tussen echte stoere germaanse kerels...
Een goed gebruik is het dragen van klederdracht. Zo hebben enkele Wieringers reeds een Lederhose aangeschaft. Richard houdt het bij de Wieringer klompen. De Oktoberfesten worden ook wel de "bierfeesten" genoemd, dit omdat er wel eens een glaasje wordt genuttigd bij de oosterburen. Ieder jaar gaat er zo'n zes miljoen liter gerstenat doorheen. Het pluimvee is tijdens deze weken ook niet geheel gerust, er worden dagelijks zo'n tachtigduizend van deze beestjes in de grill opgehangen.
Door omstandigheden zijn er nog een paar vrije plaatsen in de aanbieding. Als je mee wilt, neem dan contact op met Henk-Jan Wittink telefoon; 06-51 333 709. Wij gaan zondagavond 21 september om 17.45 uur weg uit Hippo en komen donderdag de 25ste in de loop van de middag weer thuis.

Op de website Oktoberfest vindt u meer informatie over dit volksfeest. WAARSCHUWING!!! Wie er ��nmaal een bezoek gebracht heeft, wil ieder jaar weer heen, ook vallen alle andere feesten na een bezoek aan M�nchen opeens een beetje tegen....
(advertentie)
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
Poll:
Dit jaar geen vuurwerk tijdens de jaarwisseling
Goed idee. Geen lawaai, stank en rotzooi op straat.
Slecht idee. Dan wordt alles illegaal, dus veel meer gevaar en leed
Maakt mij niets uit.
Veilig en verantwoord legaal vuurwerk kan toch prima.
  
Occasions
Toyota Prius Hybrid Executive
€ 10.995,-

Toyota Verso 1.8 Business Plus
€ 9.750,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Jan van Marretje, Piet(erke) Bakker - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...