Terug van weggeweest: Koken met Magda (en Wijb...)
Uitgegeven op 10-10-2025 om 17:00 |
linkWIERINGEN - Op veler verzoek starten Magda en Wijbrand weer met de maandelijkse kookrubriek Koken met Magda. Een echt Wieringernieuws-kijkcijferkanon. Culinair expert Magda en keukenhulp annex smulpaap Wijbrand toveren de lezers iedere maand een recept voor dat bij (bijna) iedereen zal moeten gaan lukken.
De herstart is voor een kip ovenschotel. Eerst alle groente wassen en snijden, hop in de oven en in de tussentijd zorgen dat je niet uitdroogt. Na ongeveer 3 kwartier is het smullen geblazen.
Provencaalse kip
kip (poten of filet)
uien in ringen, knoflook, wortel, snijbonen, champignons, bleekselderij, tomaatjes, paprika, aardappel ( je kunt alle soorten groente gebruiken die je lekker vindt)
olijfolie, peper, zout en Provencaalse kruiden
Kip bestrooien met peper en zout. De gesneden groenten in een ovenschaal verdelen bestrooien met zout en Provencaalse kruiden. Kip er bovenop leggen en besprenkel dan de schotel met olijfolie, ongeveer 3 kwartier in een oven van 180 graden.
Eet smakelijk!
Bovenstaand proces in foto's: