Start nieuwe expositie-seizoen in Hippolytuskerk met “Een Vlucht Gevoelens”
Uitgegeven op 17-09-2008 om 08:45  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Het expositieseizoen 2008-2009 ging van start op zaterdag 6 september j.l. met de opening van de tentoonstelling “Een Vlucht Gevoelens” met werk van Gea N. Looze uit Hippolytushoef.


Gea werd in 1949 geboren op Wieringen, in de schaduw van de Hippolytuskerk te Hippoly-tushoef. Zij groeide op aan het Kerkplein.
Wieringen heeft een grote plaats in haar hart en is mede de voedingsbodem van haar ziel.
De natuur, en vooral de rijkdom ààn en haar affectie mèt vogels, is mede voor haar een bron van inspiratie, welke zij op aparte wijze verbeeldt in haar schilderijen en verwoordt in haar gedichten. Een rijk en diep gevoelsleven wordt geuit middels diverse technieken zoals pen, potlood, stift, krijt, knipwerk, het opbrengen van materialen op de tekeningen enz.

Haar gedichten heeft zij handmatig gebundeld in enkele albums en verfraaid met
( gedeeltelijke ) afbeeldingen van de schilderijen. Elk album is dus uniek. Overigens is kunstzinnigheid in de familie niet vreemd. Gea`s overgrootvader was de op Wieringen welbekende Pieter Bruul. Ook hij schilderde en fotografeerde en heeft voor Wieringen als bevlogen muziekminnaar en muzikant veel betekend. Nu dus Gea die het aandurft, - zij is autodidact-, haar geesteskinderen het licht te laten zien in een daarvoor uiterst geschikte ruimte: de mooie en sfeervolle Hippolytuskerk. De expositie kan bekeken worden t/m 12 oktober op zaterdag en zondag van 13.30 – 17.00 uur. Zaterdag 11 oktober is de expositie gesloten. Inf.: 0227 593348 of www.hippolytuskerk.nl
(advertentie)
(advertentie)
Uw warme bakker!
Poll:
Dit jaar geen vuurwerk tijdens de jaarwisseling
Goed idee. Geen lawaai, stank en rotzooi op straat.
Slecht idee. Dan wordt alles illegaal, dus veel meer gevaar en leed
Maakt mij niets uit.
Veilig en verantwoord legaal vuurwerk kan toch prima.
  
Occasions
Toyota Proace 2.0 Cool Comfort ex BTW/BPM
€ 18.995,- (excl. BTW)

Daihatshu Cuore 5drs
€ 4.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Storm aan de Bierdijk 1981 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...