Martin Scholten neemt ontslag als lid van de gemeenteraad
Uitgegeven op 16-09-2008 om 09:57  |  link  |  bewaar  |  print

Martin Scholten in felle discussie tijdens een van de raadsvergaderingen
WIERINGEN - Martin Scholten heeft vanmorgen aan burgemeester mevrouw Van Kampen-Nouwen medegedeeld dat hij ontslag neemt als lid van de raad van de gemeente Wieringen. Hij stelt voor dat de begrotingsraad van 6 november a.s. zijn laatste raadsvergadering zal zijn.

Martin Scholten wordt algemeen directeur van de Animal Sciences Group van Wageningen UR
Dr Martin Scholten (49) is per 15 september 2008 benoemd tot algemeen directeur van de Animal Sciences Group van Wageningen UR. Hij volgt prof. dr. Ruud Huirne op die de Social Sciences Group is gaan leiden. Naast de functie van algemeen directeur van ASG blijft Scholten directeur van Wageningen IMARES, het instituut voor kust- en zeeonderzoek van Wageningen UR. In de zelfstandige status van dit instituut komt geen verandering.

Martin Scholten is sinds 2006 directeur van het in dat jaar gestarte Wageningen IMARES en de drijvende kracht achter de succesvolle ontwikkeling van dit instituut. Van 2002 tot 2005 was hij directeur van de voorloper van Wageningen IMARES, het visserij-instituut RIVO, dat onderdeel was van de Animal Sciences Group. Van 1986 tot 2002 werkte hij in diverse functies bij TNO waaronder als onderzoeker en leidinggevende van de unit Ecologische Risico’s.

Martin Scholten studeerde Biologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en behaalde in 1984 cum laude zijn doctoraal. In 2004 promoveerde hij aan de VU op een proefschrift getiteld “Ecotoxicological effects on zooplankton-phytoplankton interactions in eutrophied waters”.

Naast zijn directeurschap van Wageningen IMARES is Scholten onder meer lid van het Visserij Innovatie Platform, de wetenschappelijke adviesraad van “Building with Nature” en het bestuur van de stichting Zeeuwse Tong. Tevens is hij voorzitter van de Europese Associatie van Visserijonderzoeksinstituten (EFARO) en vice-voorzitter van de International Council for Exploration of the Sea (ICES). Het lidmaatschap van de gemeenteraad van Wieringen zal hij vanwege zijn nieuwe benoeming beëindigen.
(advertentie)
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
Poll:
Dit jaar geen vuurwerk tijdens de jaarwisseling
Goed idee. Geen lawaai, stank en rotzooi op straat.
Slecht idee. Dan wordt alles illegaal, dus veel meer gevaar en leed
Maakt mij niets uit.
Veilig en verantwoord legaal vuurwerk kan toch prima.
  
Occasions
Te koop mitsubishi Space Star
€ ,-

Toyota C-HR 1.8 Hybrid Team D bouwjaar 2020
€ 32.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Bouw mulo aan de Parklaan - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...