Pad voor mindervalide bezoekers bij het Robbenoordbos
Uitgegeven op 15-09-2008 om 20:05  |  link  |  bewaar  |  print


ROBBENOORDBOS - Vrijdag 12 september hebben 150 vrijwilligers geholpen met de aanleg van een halfverhard pad voor mindervalide bezoekers. Dit pad is ongeveer 1.8 km lang. Het biedt extra voorzieningen die gemaakt zijn van het hout uit het Robbenoordbos. Bezoekers in een rolstoel of scootmobiel hebben nu voldoende ruimte om “aan tafel te schuiven” bij één van de picknicksets en alle banken hebben tenminste één armleuning.

Met de aanleg van dit mindervalidepad wordt de wens van bezoekers met een lichamelijke beperking en Staatsbosbeheer vervuld om ook in het Robbenoordbos mindervalide bezoekers een kans te bieden van rust en natuur te genieten. Dankzij de enthousiaste inzet en financiële bijdrage van de medewerkers van een bedrijf, dat zich bezig houdt met vermogensbeheer, wordt dit gerealiseerd. Komende weken wordt het pad verder voltooid. De verwachting is dat bezoekers het pad vanaf begin oktober in gebruik kunnen nemen.

Vrijwilligersinzet
Voor medewerkers van een commercieel bedrijf stond het bedrijfsuitje in het teken van educatief, actief en maatschappelijk verantwoord bezig zijn. Dit bedrijf heeft Robin Good, een advies- en organisatiebureau op het gebied van maatschappelijk betrokken ondernemen, benaderd voor een passende invulling. Dit verzoek is bij Staatsbosbeheer beland die direct kansen zag om een langgekoesterde wens in vervulling te laten gaan. Zonder de medewerking van het bedrijf had het pad pas gerealiseerd kunnen worden na 2010.

Sponsoring
Behalve dat het commerciële bedrijf zich lichamelijk heeft ingespannen voor het mindervalidepad heeft het het merendeel van de aanlegkosten op zich genomen. Daarnaast hebben Loonbedrijf J. de Jongh en Zn., Houthandel Bijma en Staatsbosbeheer een financiële bijdrage geleverd voor de realisatie.

Het pad ligt op ’t Wierholt bij het Robbenoordbos en is ondermeer geschikt voor bezoekers in een rolstoel en/of scootmobiel. Fietsen is er niet toegestaan deze zijn welkom op de aangegeven (half)verhardde fietspaden in het Robbenoord- en Dijkgatbos. Het pad is aangelegd in een heuvelachtig terrein, volgens de richtlijnen van Stichting Groen en Handicap zijn de hellingshoeken ten hoogste 6%. De ingang is te vinden aan de Sluitgatweg ongeveer halverwege tussen het nieuwe parkeerterrein en de Noorderdijkweg in.
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
(advertentie)
Poll:
Dit jaar geen vuurwerk tijdens de jaarwisseling
Goed idee. Geen lawaai, stank en rotzooi op straat.
Slecht idee. Dan wordt alles illegaal, dus veel meer gevaar en leed
Maakt mij niets uit.
Veilig en verantwoord legaal vuurwerk kan toch prima.
  
Occasions
Te koop mitsubishi Space Star
€ ,-

Daihatshu Cuore 5drs
€ 4.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Wie o wie (2) - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...