Coureur Nels Lont tevreden met 7e plek in Assen
Uitgegeven op 10-09-2008 om 11:42  |  link  |  bewaar  |  print


ASSEN - De technici van Nelon Racing hadden voor de tweede helft van het wegraceseizoen een verbetering programma opgezet voor de Honda NSR 08. Tijdens de Kwalificatie trainingen te Assen d.d. 12 juli jl. crashte coureur Nels Lont in bocht Stekkenwal. De Honda was hierna zwaar beschadigd, maar de coureur oké. Nels gaf echter te kennen niet te kunnen herlijden wat de oorzaak was van dit voorval.

Bovenvermelde gaf veel stof tot denken, omdat het team met de Nelon NSR 08 het hoge tempo van de concurrentie, in tegenstelling tot de seizoenstart, niet meer bij konden houden.

Na de vrije trainingen voor de racedag van 17 augustus was het Team toch goed gestemd. De ronde tijden waren zeer goed te noemen. Toch was coureur Nels Lont ontstemd over het onvoorspelbare rijgedrag van de NSR 08. De waarheid kwam boven in de tweede kwalificatie sessie. Wederom een uitstap in de Geert Timmer bocht na een stuiterend en blokkerend achterwiel, rollend door de grindbak. Toch bleef de schade beperkt door de evaring. Al rokende vervolgde Nels zijn weg. De baancommissarissen begonnen met allerlei vlaggen te zwaaien.

Na het verlaten van het circuit bleek de oorzaak daar; een uiteen gesprongen achtervering, was de oorzaak van bovenmelde. Teleurgesteld, maar toch blij de stuur en grip problemen gevonden te hebben. Door het toedoen van de fantastische techneuten heeft Nelon Racing toch mee kunnen racen, doch niet competitief door het ontbreken van onderdelen.

Na alle moeilijkheden, waarin wij dachten de weg kwijt te zijn, was de 7e plek tijdens deze zeer enerverende race een enorme opsteker voor het Team. Eindelijk weer vooruitgang en vertrouwen in de Honda NSR 08. De motor wordt heden geprepareerd voor de laatste seizoen race te Assen op 4 oktober aanstaande.

Alle racefans zijn van harte welkom op Circuitpark Assen.
(advertentie)
(advertentie)
Slagerij Ottens
Poll:
Dit jaar geen vuurwerk tijdens de jaarwisseling
Goed idee. Geen lawaai, stank en rotzooi op straat.
Slecht idee. Dan wordt alles illegaal, dus veel meer gevaar en leed
Maakt mij niets uit.
Veilig en verantwoord legaal vuurwerk kan toch prima.
  
Occasions
Te koop mitsubishi Space Star
€ ,-

Toyota Proace 2.0 Cool Comfort ex BTW/BPM
€ 18.995,- (excl. BTW)

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Rijwielhersteller Evert van der Laan - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...