Belangrijk nieuws voor ZZP-ers
Uitgegeven op 03-09-2008 om 09:24  |  link  |  bewaar  |  print

NEDERLAND - Nog steeds leggen zelfstandigen zonder personeel, de bekende ZZP’ers, opdrachten niet- of nauwelijks vast. Achteraf ontstaan daardoor vaak problemen met het afrekenen van facturen en komt de ZZP’er in financiële problemen. Dit constateert ZZP Nederland naar aanleiding van veel telefoontjes die de afgelopen weken de Helpdesk van ZZP Nederland bereiken.

Kleine ondernemers laten wanbetalers lopen
Uit een artikel in de Kamerkrant blijkt dat 80% van de kleine ondernemers wanbetalers ongestraft laat lopen. Volgens Johan Marrink van ZZP Nederland is men vaak bang om de opdrachtgever tot betaling aan te zetten. Marrink: “De ZZP’er is bang dat hij een klant verliest, terwijl wij op het standpunt staan dat een niet-betalende opdrachtgever geen klant is.

”Modelovereenkomst beschikbaar
ZZP Nederland biedt voor ZZP’ers die zich hebben aangesloten de oplossing middels een modelovereenkomst waarin afspraken omschreven en vastgelegd kunnen worden en waarin alle belangrijke punten gemeld zijn. Marrink: “Helaas zien we nog steeds dat ZZP’ers lang niet altijd deze mogelijkheid benutten. Als wij vragen waarom de opdracht niet is vastgelegd is het antwoord vaak dat men elkaar kent, of “ik wilde vrijheid”, het zag er zo aardig uit etc. Onzin natuurlijk, als je een opdracht aanneemt moet je afspraken maken en vastleggen, het gaat om het inkomen van de ZZP’er en zijn gezin. Daar speel je niet mee.”

ZZP’ers hebben grote schrik om een incassobureau in te schakelen
ZZP Nederland gaat nog een stapje verder en biedt ZZP’ers een incassoarrangement aan bij Bos Incasso, voor leden is dit het eerste jaar zelfs gratis. Helaas zijn ZZP’ers zeer terughoudend bij het inschakelen van hulp bij incasso. Terwijl Bos Incasso in eerste instantie op vriendelijke wijze vaak succesvol de vordering weet te innen heeft de ZZP’er vaak de neiging zelf een compromis te sluiten met de opdrachtgever. Dit compromis bestaat vaak uit een gedeeltelijke betaling van de opdracht. Op deze wijze maken diverse opdrachtgevers misbruik van de angst van de kleine zelfstandigen.

Geef wanbetalers geen kans
ZZP Nederland adviseert ZZP’ers dringend om voor iedere opdracht een modelovereenkomst te gebruiken en vooral niet te aarzelen om verdere stappen te ondernemen als de opdrachtgever niet wil betalen. In het incassoarrangement zitten voorbeeldbrieven voor herinneringen, stickers voor eigen briefpapier met het incassologo, ingebrekestellingen en de hulp van Bos Incasso bij wanbetalers is gratis voor gebruikers van het arrangement.ZZP Nederland behartigt de belangen van 3500 kleine zelfstandigen in Nederland. Inmiddels maakt ZZP Nederland een stormachtige groei door en maandelijks sluiten zich ca 300 nieuwe zelfstandigen aan bij ZZP Nederland. Daarmee groeit ZZP Nederland beduidend sneller dan de traditionele vakbonden. Door middel van voorlichting, het geven van advies, het behartigen van belangen en het bieden van collectief voordeel is de website www.zzp-nederland.nl drukbezocht (140.000 pagina’s per maand). Aansluiten bij ZZP Nederland kost slechts 20 Euro per jaar, ook kunt u bellen met Johan Marrink (06) 2249 3324.
(advertentie)
(advertentie)
Uw warme bakker!
Poll:
Dit jaar geen vuurwerk tijdens de jaarwisseling
Goed idee. Geen lawaai, stank en rotzooi op straat.
Slecht idee. Dan wordt alles illegaal, dus veel meer gevaar en leed
Maakt mij niets uit.
Veilig en verantwoord legaal vuurwerk kan toch prima.
  
Occasions
Te koop Fiat 500 1.0 twin air pop 2014
€ 6.990,-

Toyota Proace 2.0 Cool Comfort ex BTW/BPM
€ 18.995,- (excl. BTW)

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Biljartclub De Pollepel - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...