Wieringen gebukt onder storm
Uitgegeven op 01-03-2008 om 19:54  |  link  |  bewaar  |  print

RIJSWIJK - Veel omgewaaide bomen, vallende dakpannen en rondvliegende rommel zorgden zaterdag voor heel wat schade op verschillende plaatsen in Nederland.

Sinds vrijdagavond raasden zware tot zeer zware windstoten van 90 tot 110 kilometer per uur over Nederland. Rijkswaterstaat adviseerde in de nacht van vrijdag op zaterdag Hoek van Holland, Delfzijl, Den Helder en Harlingen dijkbewaking in te stellen. Volgens de dienst was er geen sprake van een acuut veiligheidsgevaar.

Friesland wacht mogelijk een recordwaterstand. Het Friese waterschap Wetterskip Frysl‚n denkt dat het water in de Waddenzee zaterdag een peil kan bereiken van wel 3,60 meter boven NAP. De hoogste waterstand ooit is in Friesland gemeten op 23 december 1954. Toen stond het peil op 3 meter en 73 centimeter boven NAP.

Het luchtverkeer ondervond veel vertragingen door de storm. Ook op het spoor kwamen vertragingen voor. Volgens de ANWB viel het landelijk gezien mee met de problemen op de weg.

Wieringen
Ook op Wieringen was de storm hevig. Enkele bezoekers van Wieringernieuws waren getuige van dit natuurgeweld en legden het vast op camera. Sander Meyer stuurde ons onderstaande foto's van de haven te Den Oever. Water op de kade van de haven. De coupure is gesloten, anders zou men natte voeten krijgen in Den Oever:

(Foto: Sander Meyer)
(Foto: Sander Meyer)
(Foto: Sander Meyer)

Mike Muller stuurde ons de volgende foto's van de ruige Waddenzee ter hoogte van Oosterland, met op de achtergrond de MichaŽlskerk. Op de onderste foto ziet u hoe het water over de strekdam van Den Oever slaat, met op de voorgrond het Vissersmonument.

(Foto: Mike Muller)
(Foto: Mike Muller)
(Foto: Mike Muller)
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
(advertentie)
Slagerij Ottens
Poll:
Laat u zich vaccineren tegen corona?
Ja
Nee
Ik twijfel nog
  
Occasions
Honda CG 125 - unieke motorfiets met maar 8km op de teller.
€ 3.250,-

Te koop BMW Cabrio 323Ci Executive Youngtimer
€ 7.950,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Aanleg korte afsluitdijk rond 1924 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...