Erepenning KNGU voor oud Wieringer Peter Garrelts
Uitgegeven op 02-06-2023 om 21:23  |  link  |  bewaar  |  print

AALSMEER - 'Wieringers in het buitenland' Een grote verrassing voor Peter Garrelts afgelopen week. Peter is oud Wieringer, zijn vader en moeder zijn bij de oudere generaties op Wieringen vooral bekend als exploitanten van Cinema De Haan. Peter heeft vijftig jaar lang de muziek verzorgd bij wedstrijden ritmische gymnastiek. Peter kreeg een erespeld van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie opgespeld (KNGU).

Peter, inmiddels 79 jaar, verhuisde al op jonge leeftijd naar Aalsmeer. Zo af en toe komt hij terug naar Wieringen, bijvoorbeeld om de 'Tulendienst' tijdens de Wieringer Kermis bij te wonen. De dochter van Peter, Sandra, beoefende al op jonge leeftijd het turnen, zodoende is hij daarmee in contact gekomen. Sandra verdiende zelf haar sporen als individuele ritmische gymgymnaste: ze was nationaal kampioen van Nederland en vertegenwoordigde Nederland op internationale wedstrijden met de nationale ploeg. Uiteraard gaan wij dit belonen met het enige echte 'Wieringers Willen Wel' T-shirt.
mededelingZondagmiddag 4 juni zingen de Gesmeerde Kelen tijdens het culinaire festijn Noordzee op Het Noord in Schagen.

Een bonte verzameling van diverse restaurants uit Schagen en omgeving
Die op deze dag allerlei heerlijkheden uit de zee voor u presenteren.

Gezelligheid ,biertje,wijntje erbij en het zeemansliederenkoor De gesmeerde kelen.

Onder leiding van de enthousiaste dirigent Gerrit vd Belt hebben we weer een aantal nieuwe nummers ingestudeerd die wij graag voor u in Schagen willen laten horen!

Wij zijn een zeemansliederenkoor uit Westerland en in de afgelopen Corona periode zijn er een aantal leden mee moeten stoppen.
Ondertussen zijn er wel een aantal zangers bijgekomen maar wij kunnen nog steeds nieuwe leden gebruiken.
Heeft u interesse om ons koor te versterken, kom dan gewoon zondag eens langs in Schagen en heeft u bv een accordeon, fluit ,viool en lijkt het u ook leuk om bij ons koor te komen spelen, maak een praatje met 1 van onze leden en wie weet….!
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Op Wieringen eet je...
Patatje
Frites
  
Occasions
Toyota Corolla TS 1.8 Hybrid First edition inclusief afleverkosten
€ 23.745,-

Toyota Aygo 1.0 VVTi Comfort 5drs
€ 4.250,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Vatrop - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...